Informació general

L'escola Joviat de Manresa guanya el VIIIè Concurs de Joves Cuiners i Cambrers, celebrat a Cambrils

Per Cristina Sierra

Un moment del concurs de cuina, ahir al matí

L'escola Joviat de Manresa va guanyar, ahir, el Concurs de Joves Cuiners i Cambrers, organitzat per la revista Cuina i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L'escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils va ser l'encarregada d'acollir aquesta vuitena edició, que va comptar amb la participació de 15 escoles oficials d'hoteleria i instituts d'ensenyament secundari i un jurat format per 14 experts en gastronomia. El segon premi va ser per l'escola d'Hoteleria i Turisme de Girona i la tercera posició va ser per l'institut de Tona.

Cada escola catalana va presentar quatre alumnes: dos cuiners i dos cambrers. En la part de cuina, els participants tenien dues hores per versionar i modernitzar les receptes de conill amb xocolata i menjar blanc, receptes incloses al llibre El Corpus de la Cuina Catalana. D'altra banda, els cuiners tenien 15 minuts per preparar la taula i fer un maridatge dels plats cuinats amb els vins corresponents. L'equip guanyador d'aquesta vuitena edició va aconseguir un àpat al Celler de Can Roca, el millor restaurant del món.Cal recordar que l'escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils va guanyar la setena edició del concurs, que va consistir en versionar les receptes de la sípia a la bruta i torradetes de Santa Teresa.


Els cuiners van tenir dues hores per elaborar les receptes

Comenta aquest article