El Centre Cultural acull la presentació del llibre " Coques i corassons i altres llepolies de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta"
Les autores van presentar el llibre ahir al vespre a la sala d'actes del Centre Cultural |
El recull, de 105 receptes, està acompanyat de fotografies fetes també per les autores. En la presentació d'ahir al Centre Cultural van explicar com havia sorgit la idea de llibre i quin havia estat el procediment fins a editar-lo. Les autores, les dues dedicades al món de l'ensenyament, són molt aficionades al món de la cuina, i en concret de la reposteria tradicional. De la seva afició personal va sorgir la idea de recollir totes les receptes de les que disposaven amb la idea que puguin servir a qualsevol persona per elaborar-les a la cuina de casa i contribuir que aquesta riquesa no es perdi.
A banda de les receptes que les autores tenien en el seu receptari particular, per elaborar el llibre també van recorrer la Ribera d'Ebre i la Terra Alta en busca de noves receptes per tal d'aconseguir-ne el major nombre possible.
El llibre també inclou un recull d'eines antigues que s'han fet servir des de sempre en el món de la reposteria, un llistat de vocabulari sobre les diferents maneres d'anomenar les pastes i un recull de locucions, frases fetes i dites.
Fins ara el llibre s'ha presentat a 15 poblacions diferents des que va sortir al mercat el novembre de l'any 2005 i fins al moment se n'han venut mes de 2500 exemplars. El llibre, editat per Cossetània, es pot trobar a totes les llibreries.