Cultura

La Biblioteca Municipal comença el curs amb diferents activitats que maridaran vi i literatura

Per Cristina Sierra

Francesc Garriga i Rosa M. Fusté van presentar les noves activitats de la Biblioteca Municipal

El regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– i la directora de la Biblioteca Municipal –Rosa M. Fusté– van presentar, ahir al matí, les noves activitats que s'han programat per aquest curs 2013-2014. El regidor va afirmar que, "tenim una de les biblioteques que fa més activitats del territori. És una biblioteca que es preocupa per oferir nous serveis i cuida molt els seus usuaris".

Maridatge entre vi i literatura

Una de les novetats que presenta la Biblioteca és l'activitat que s'emmarca dins el projecte Biblioteques amb Denominació d'Origen. Aquesta iniciativa, creada pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya, impulsarà diferents activitats dedicades a la DO Tarragona. Durant aquest mes de setembre, les biblioteques de Cambrils, Tarragona i Torredembarra oferiran una sèrie d'activitats que maridaran vi i literatura.

Tal com va explicar la directora de la Biblioteca Municipal, les activitats començaran el proper 12 de setembre amb l'hora del conte Història d'un gra de raïm, a càrrec de Montse Parra. Dimecres 18 de setembre, la Biblioteca acollirà la presentació del llibre El raïm inquiet, de Cristina Caupena i Elisenda Guiu. La següent activitat serà Somnis de raïm, una lectura de textos clàssics i inèdits al Centre Cultural i Ocupacional que inclourà un tast de vins, divendres 20 de setembre. Com ja és habitual, la Biblioteca acollirà una trobada dels clubs de lectura per llegir textos sobre el vi, amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement de la URV. Per últim, també hi haurà el club de lectura virtual per comentar el llibre El silenci de les vinyes de Gisela Pou.

Cursos d'informàtica bàsica

Per altra banda, la Biblioteca ha reprès els cursos d'informàtica bàsica que s'oferiran al mateix espai. Cada taller monogràfic durarà una hora i servirà per aprendre a crear un compte de Gmail, instal·lar i utilitzar el navegador Google Chrome, com desar les pàgines preferides d'Internet o com descomprimir un arxiu. Els tastets TIC es realitzaran els dies 20 de setembre, 4 i 18 d'octubre, 8 i 22 de novembre i 13 de desembre de 19 a 20 hores a la Biblioteca. Per participar en aquests cursets cal inscriure's prèviament.

Noves activitats del Pla de Lectura

Fusté va explicar les noves activitats que s'han inclòs dins el Pla de Lectura. Per una banda, cada mes hi haurà la presentació dels àlbums infantils del fons bibliogràfic que tenen més interès entre els més petits. La idea és que fer un àlbum amb un eix temàtic i presentar diferents propostes de lectura. Per altra banda, la Biblioteca incorpora l'activitat Llegim plegats, una activitat setmanal, distribuïda en trimestres, que consistirà en una lectura compartida adreçada als xiquets i xiquetes de 5 anys. "És una activitat de 30 minuts que pretén millorar l'habilitat lectora i la comprensió dels nens", va apuntar la directora.

Com cada any, la Biblioteca inclourà les activitats ja consolidades com l'Hora del conte o els clubs de lectura (fàcil, infantil, juvenil i adult). Les inscripcions també es faran durant el mes de setembre.

Servei de Bibliocoaching

Per últim, Fusté va presentar el projecte més innovador i que s'ofereix per primera vegada a les biblioteques: el Bibliocoaching. Durant tres mesos, les tres bibliotecàries de la Biblioteca Municipal han fet un curs de coaching impartit per la psicòloga Sara Gallisà, experta en aquest àmbit. Aquest projecte, que s'inclou dins el Pla de Lectura, té la idea d'oferir un tracte personalitzat i a la mida de cada usuari, amb la finalitat d'ajudar-lo a aconseguir el seu objectiu de lectura.

Comenta aquest article