El NMC extreu 35 conclusions del seu segon Congrés d'Idees
![]() |
Santi Gámez, del NMC, i Manuel Puerto Ducet, un dels ponents del Congrés d'Idees que la formació local ha celebrat aquest darrer cap de setmana |
La formació local del NMC ha celebrat, aquesta darrer cap de setmana a l'hotel Tryp, el seu segon Congrés d'Idees que ha aplegat poc més d'un centenar de persones i en el que han participat tot un seguit de ponents relacionats en diferents àmbits de la societat. Tal com ha explicat Oliver Klein a Revista Cambrils Diari Digital, el primer Congrés d'Idees, celebrat el març de l'any passat, "va servir per platejar-nos qui volíem ser mentre que aquest segon congrés ha estat més enfocat a "com ho farem"".
Les diferents ponències es va desenvolupar durant tot el dissabte i van comptar amb la participació de Antoni Belmonte, president de la CEPTA; Manuel Puerto Ducet, economista i escriptor; Àngel Gómez, empresari i editor; Paco Xammar, encarregat del Servei Jesuític Internacional; David Dueñas, professor de Sociologia de la URV; Carlos Cebrián, enginyer i Quim Espinosa, periodista i relacions públiques.
pel que fa al diumenge al matí, es va celebrar una taula rodona sorpresa, en la que hi van participar David Serra, Jordi Planas i Alberto Montiel i en la que es va debatre sobre cultura i art, tecnologia de la informació i innovació i crativitat. Posteriorment es va fer la lectura de la 35 conclusions que s'havien extret de les ponències realitzades el dia anterior.
Regeneració de la política i la democràcia
Com a resum de les 35 conclusions extretes d'aquest segon Congrés d'Idees, Oliver Klein destaca que "cal una regeneració de la política i de la democràcia. S'ha de canviar la forma amb què actuen els partits polítics i això vol dir que s'hauria de limitar el temps dels càrrecs electes i s'haurien de reduir sous i privilegis de tots ells". En les conclusions també es va debatre el tema de l'associacionisme. Segons Klein, "la política ha d'estar més a prop de les entitats amb implantació. S'ha d'escoltar el que ens demana el poble i saber interpretar-ho".
Altres conclusions van girar al voltant del model econòmic actual, "fent una crítica de l'economia especulativa que no dóna benestar als ciutadans". Sobre aquest tema, Klein afegeix que "apostem pel manteniment de l'estat del benestar, es pot redissenyar però mai eliminar-lo".