Les degustacions dolces, una de les novetats de la mostra "Cambrils, entrada al país del vi"
Joan Albert Campos, Mercè Dalmau i Xavier Martí van presentar, ahir al matí, les novetats de la quarta edició de la mostra |
El parc del Pescador acollirà, aquest proper cap de setmana, la quarta mostra de "Cambrils, entrada al País de vi". Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau, el regidor de Turisme Xavier Martí i el representant de la Cambra de Comerç de Reus Joan Albert Campos van presentar aquesta quarta edició carregada de novetats. Enguany, la mostra, que s'inaugurarà aquest divendres a la tarda, comptarà amb la participació de dotze cellers, 29 restaurants que oferiran tapes i degustacions gastronòmiques i sis pastisseries i gelateries que oferiran, per primer cop, degustacions dolces.
L'alcaldessa va apuntar que la mostra es fa sempre al voltant de la festivitat del Pilar perquè s'aprofita l'afluència de visitants que tenen la segona residència a Cambrils. Dalmau va destacar les novetats que s'han incorporat enguany en la quarta edició, com la degustació de diferents dolços i un taller de cuina perquè els xiquets i xiquetes juguin i aprenguin a fer diferents menjars, com pastissos, llaminadures de xocolata o mini croissants dolços i salats. Cal dir que els més petits també podran gaudir d'un espai amb 12 jocs tradicionals fets en fusta i de dimensions gegants.
Prop de 4.000 persones podrien visitar la mostra
El regidor de Turisme va explicar que, enguany, degut a que la verema s'ha retardat gairebé tres setmanes, només s'ha pogut igualar el nombre de cellers que van participar en la tercera edició. Tot i aquest problema, Martí va mostrar la seva satisfacció per poder mantenir els dotze cellers de les diferents D.O. de la demarcació de Tarragona. Martí va afirmar que es preveu que prop de 4.000 persones visitin la mostra i que se serveixin al voltant de 8.000 tastos de vi i unes 6.000 degustacions gastronòmiques. El preu del tiquet de degustació no s'ha apujat i costarà 5 euros.
La quarta edició de "Cambrils, entrada al país del vi" comptarà amb quatre sommeliers que faran tastos guiats de la mostra i també hi hauran quatre empreses locals que oferiran degustacions dels seus productes. La Cooperativa Agrícola oferirà, enguany, un tast guiat d'olis, dissabte al migdia. Per altra banda, diumenge a les 12 hores, l'ex pescador Salvador Pujals farà una demostració de com fer fideus rossos.
Una altra novetat d'aquesta quarta edició és que s'ha arribat a un acord de col·laboració amb la Fira de Reus perquè els assistents a l'Expro/Reus tinguin un degustació gratuïta a la mostra "Cambrils, entrada al país del vi". Per altra banda, els assistents a Cambrils també tindran tiquets per poden anar a visitar la fira de Reus que se celebrarà aquest cap de setmana.
Els participants
Enguany, els 29 restaurants que participaran a la mostra són: Acuamar, Bec d'Or, Cafè de la Tertúlia, Can Bosch, Casavella, Casa Macarrilla, Club Nàutic Cambrils, Dofí Verd, Duomo, el Morter, El Pati, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel's, la Casa del Vermuth, la Cua Curta, la Cuina del Marino, La Galera, Lekeitio, l'Escandall, l'Espurna, Les Fonts, Marro Cafè, Miquel, Miramar, Rincón deDiego, Txoco Donostiarra i Xavier Macarrilla. Les sis pastisseries i gelateries que oferiran les degustacions dolces són: Pastisseria La Font, Quin Cacau!, gelats Antoni Sirvent, Farggi, Tarambana i Pupis Cupcakes.
Per últim, els 12 cellers participants són: Celler Bernavi, Celler Ronadelles. Celler Pedrola, Celler Escoda Pallejà, Vins ecològics Helga Harbig, Celler Vinya Janine, Celler Heid Marquès, Celler Anguera Domènech, Bodegues Visendra, Cooperativa Falset-Marçà, Pinor "Mas Blanc" i la Conreria d'Scala Dei.