Braons de corder a la Macali Mocli
Jordi Bertran Serra |
Braons de corder
Aigua
Oli, sal, pebre negre mòlt, all i julivert
Preparació
Aquesta recepta pot fer-se amb qualsevol part melosa del corder, xai, conill o ànec. Salpebrem els braons i els posem a fregir amb oli en una cassola. Els daurem bé i quan ja estan ben daurats, els cobrim daigua, que deixarem reduir; podem repetir loperació dos cops fins que vegem que els braons ja estan ben cuits i quasi se separen de los. Mentre sestà fent la reducció, triturem finament quatre alls, un bon grapat de fulles de julivert, un raig doli, sal i dues tasses de cafè daigua. Un cop hagi reduït, hi afegim la picada, que ha destar molt trinxada; remenem una miqueta i ho deixem coure un parell de minuts. És important que la picada no es cogui més de dos o tres minuts per tal que lall i el julivert conservin el gustet de cru. Ja podeu servir els braons i, si em permeteu una recomanació, que no falti pa.