Cambrils ha recaptat 80.172 euros des de l'inici de la taxa turística
Gent passejant pel port de Cambrils, aquest passat agost |
Cambrils ha recaptat un total de 80.172,14 euros des de l'inici de la taxa turística, l'1 de novembre de 2012. En el segon trimestre de l'any del 15 d'abril al 15 de juny, Cambrils ha recaptat 69.166 euros, ocupant la quarta posició del rànquing de municipis catalans que més han recaptat en aquest període. Recordem que, des del novembre de 2012 fins al març d'enguany, Cambrils va percebre 11.0006,14 euros.
Segons ha manifestat el regidor de Turisme Xavier Martí a revistacambrils.cat, "per nosaltres és important el fet de ser quarts en aquest rànquing. És un bon posicionament i demostra que la feina que fem com a destinació de turisme familiar i esportiu és molt bona". Martí ha apuntat que a finals d'aquest mes de novembre se'ls informarà de la recaptació corresponent a l'estiu, un resultat que s'espera que sigui molt positiu.
El regidor ha explicat que encara no s'ha fet cap inversió en promoció turística perquè s'està treballant en la composició d'una taula que gestionarà els diners recaptats de la taxa. Aquesta taula estarà formada per l'alcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau, el regidor de Turisme Xavier Martí, dos representants dels càmpings, un representant d'hotels familiars, un representant de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i el president de la Federació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de Tarragona."En un parell de setmanes començarem a estudiar en què invertirem aquests diners i els mercats on farem les diferents promocions", ha apuntat-
Barcelona encapçala el rànquing de recaptació
El rànquing dels municipis catalans que més han recaptat durant el segon trimestre de l'any l'encapçala Barcelona amb 1,78 milions d'euros. Salou ocupa la segona posició amb 277.907 euros i el tercer lloc l'ocupa Lloret de Mar. Vila-seca també apareix al rànquing amb 36.694 euros. Des de que la taxa va entrar en funcionament, Salou ha recaptat 370.420 euros i Vila-seca, 171.617 euros.
La taxa turística té un import diferent segons el tipus d'allotjament (hotels, apartaments, càmpings i cases rurals). L'import per nit en un hotel de cinc estrelles és de 2,25 euros; en un de quatre estrelles, 0,90 euros, i a la resta d'establiments i equipaments, 0,45 euros. La taxa afecta els usuaris majors de 16 anys inicialment, s'havia establert en els 12 anys i els turistes de programes socials, com l'Imserso, estan exempts de pagar-la.
19 milions d'euros
Fins ara, el Govern de la Generalitat ha recaptat 19 milions d'euros, i l'estimació és que s'arribarà als 42 milions al tancament del 2013, un cop comptabilitzat el gruix dels ingressos de la temporada turística d'estiu. Del total de la recaptació, el 30% es destina a les administracions locals i el 70% restant el gestiona el Govern per invertir-lo en la millora de recursos i productes turístics, infraestructures i promoció de Catalunya com a destinació turística internacional.
Les estimacions de la Generalitat en el moment de la implantació de la taxa eren de recaptar 50 milions d'euros a final d'aquest any amb la previsió que l'impost arribés a generar 100 milions d'euros d'ingressos per a les arques públiques. No obstant això, el conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig va apuntar, el passat mes de juny, que el màxim potencial de la taxa s'havia reduït a entre 70 i 80 milions, a causa del fet que finalment no s'implantava als creuers.