Informació general

L'Ajuntament organitzarà una jornada participativa per dissenyar el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social

Per Cristina Sierra

La responsable de l'Oficina Tècnica d'Inclusió Social, Gemma Balanyà i la regidora de Benestar Social, Lluïsa Rom, ahir en roda de premsa

L'Ajuntament de Cambrils ha organitzat la Jornada Participativa de Disseny del Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Cambrils, que se celebrarà al Centre de Formació l'Estudi (Ateneu Juvenil). Ahir al matí, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i la responsable de l'Oficina Tècnica d'Inclusió Social de l'Ajuntament –Gemma Balanyà– van presentar aquesta jornada que se celebrarà en dues sessions: el 27 de novembre i el 12 de desembre. Tal com va explicar Rom, l'objectiu principal d'aquesta trobada és concretar les accions que formaran part del Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Cambrils i que s'executaran entre el 2014 i el 2015 .

Les jornades es dividiran en tres eixos temàtics validats pel Consell Consultiu de Serveis Social: l’ocupabilitat dels ciutadans i ciutadanes de Cambrils, l’abordatge en l’atenció a les persones/famílies en situació de pobresa i el foment de l’èxit escolar. "Els plans d'inclusió parteixen des de la participació. Hem d'abordar accions que puguin ser efectives per així evitar les duplicitats. Ens hem de repartir com fer i com treballar", va apuntar Balanyà.

Les tres taules rodones comptaran amb la participació de professionals del sector

La sessió del 27 de novembre començarà amb l'acte d'inauguració a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i la directora territorial de Benestar i Família de la Generalitat –Anna Vendrell–. Les tres taules de treball es faran de manera simultània i se centraran en consensuar les línies d’intervenció en cadascun dels àmbits a treballar. Les taules comptaran amb professionals de cada sector, com la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus –Montserrat Vilella–, que explicarà les accions que es duen a terme per atendre la pobresa a Reus; Eva Maria Jiménez, de Creu Roja, que explicarà la intervenció de Creu Roja en la pobresa infantil; el director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que explicarà la nova llei d'ocupació o Màrius Martínez, professor de la UAB, que explicarà com fer servir l'orientació per l'èxit escolar. A la segona sessió, els participants de les diferents taules concretaran i prioritzaran aquelles accions que s'inclouran dins del Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament de Cambrils 2014-2015. Cal apuntar que les tres taules rodones estaran moderades per tècnics municipals.

Balanyà va afirmar que s'espera que hi hagi unes 20 persones per taula i va apuntar que el perfil de persones que participaran en aquesta jornada són: professionals del sector, entitats, sector privat i la ciutadania en general. Les inscripcions es poden fer fins el 26 de novembre, a través de l'OAC o mitjançant el correu electrònic pisal@cambrils.org.

El Pla s'haurà d'aprovar al ple municipal

Un cop finalitzi la jornada, es redactarà el pla local que contemplarà les accions que sortiran de les taules de treball i, posteriorment, s'haurà d'aprovar per ple local. El pla establirà els mecanismes de cooperació i concertació entre els diferents agents implicats a Cambrils per tal d’aplicar mesures en xarxa conjuntament entre l’administració pública, el tercer sector i el sector privat on s’optimitzin i coordinin de manera més eficient recursos i iniciatives per sumar esforços. La regidora de Benestar Social va manifestar que els Plans Locals d'Inclusió Social (PLIS) han de permetre "passar del municipi que tenim al municipi que volem" i va apuntar que és important fer un pla biennal perquè "ens permeti dur a terme aquestes accions realistes i factibles".

Aquesta primera jornada participa s’ha organitzat des de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Cambrils de la Regidoria de Benestar Social, Salut i Família, amb la implicació de les regidories de Relacions Cíviques, d’Ensenyament i Ocupació, Joventut i de Promoció Econòmica, i el suport econòmic del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article