Informació general

Tret de sortida a les primeres jornades gastronòmiques del romesco

Per Cristina Sierra

Carme Cros, Mercè Dalmau i Ángel Pérez van presentar les jornades, el passat divendres

Des d'avui i fins el proper 8 de desembre, un total de 26 restaurants participaran en les primeres jornades gastronòmiques del romesco. El passat divendres al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils –Ángel Pérez– van presentar aquesta nova iniciativa que formarà part del calendari gastronòmic que es vol impulsar des del consistori cambrilenc i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria.

Un producte molt cambrilenc

Ángel Pérez va explicar que els 26 restaurants oferiran menús tancats de diferents preus on el romesco serà l'element principal. "El primer plat serà amb la salsa de romesco freda i el plat principal tindrà el romesco calent", va dir. Segons Pérez, feia un parell d'anys que l'Associació volia impulsar aquesta nova jornada. "El romesco és un producte molt nostre. Tenim el privilegi de poder gaudir de productes de la terra i mar i poder fer uns grans plats". Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica va manifestar: "Cambrils ha estat reconegut durant molts anys pel romesco. Recordo que el lema turístic de fa uns anys era "Cambrils, sol, marinada i romesco" i ho volem recuperar amb aquestes jornades".

Els 26 restaurants participants són: Acuamar, Al Punt, Bec d'Or, Bresca, Cal Sisco, Can Bosch, Casa Gallau, Casa Macarrilla, Casa Port, Club Nàutic, Duomo, El Morter, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel's, Hotel Rovira, L'Espurna, La Galera, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego i Xavier Macarrilla.

Un calendari gastronòmic que es fixarà l'any vinent

Les primeres jornades del romesco formen part del calendari gastronòmic cambrilenc que es vol fixar durant els mesos menys turístics. Tal com va recordar Cros, en dos anys s'han endegat accions gastronòmiques com Cambrils, la Mar de Tapes, l'Encarxofa't, les jornades gastronòmiques del Peix Blau i les jornades dels Fideus Rossos. "Volem fer aquesta aposta gastronòmica perquè tenim uns productes excel·lents i volem reforçar la imatge de Cambrils com la capital gastronòmica de la Costa Daurada".

De cara al 2014, la regidoria de Promoció Econòmica i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils acabaran de treballar en aquest calendari, que podria incloure una nova jornada més. "No descartem incloure alguna jornada més i anar canviant si veiem que una jornada no funciona. La idea és ampliar les jornades que hem començat enguany", va explicar Pérez.

Comenta aquest article