El regidor de Governació demana un canvi en el marc jurídic per eradicar la venda ambulant il·legal
Un moment de la destrucció dels més de 4.600 objectes comissats, el passat divendres |
El passat divendres al matí, la Policia Local de Cambrils va destruir un total de 4.679 objectes comissats de la venda ambulant il·legal des del març fins al setembre d'enguany. En el material, que es va traslladar a la planta incineradora de Sirusa (Constantí), hi havia 499 còpies il·legals de DVD, 340 CD i centenars d'objectes diversos com ulleres, bosses, complements de vestir i objectes d'artesania.
El regidor de Governació Dani Milan va fer una valoració positiva de la campanya municipal contra la venda ambulant il·legal. Enguany, s'han realitzat un total de 892 actuacions, 13 atestats per tres delictes i 10 faltes penals i 90 actes per infracció de les ordenances municipals de venda no sedentària sense autorització. Tal com va manifestar Milan: "hem aconseguit constatar una tendència a la baixa en la venda ambulant il·legal, sobretot a la zona portuària, que ha estat molt minimitzada". El regidor va apuntar que, tot i que al mes d'agost hi va haver un lleuger increment del nombre de venedors, s'ha retrocedit a nivells del 2010 pel que fa al volum de vendes i sha aconseguit una reducció de venedors diaris a uns nivells que no sobservaven des de fa 15 anys, almenys en la zona de la façana marítima.
Canvis normatius
Mlan va explicar que aquests resultats s'han aconseguit gràcies a les actuacions conjuntes entre els Mossos dEsquadra i la Policia Local i va destacar el paper de la nova unitat de la policia amb agents de paisà, que aquest estiu ha permès quadruplicar el nombre dinspeccions i de denúncies per infraccions administratives. El regidor va afirmar que des de la Policia Local es continuarà treballant per mantenir la tendència a la baixa però va manifestar que aquest fenomen no es pot eradicar només amb l'acció policial, sinó que "cal un canvi en el marc jurídic".
Segons va dir el regidor, s'apliquen sancions administratives que oscil·len entre els 100 i els 300 euros però "no s'arriben a cobrar totes les multes". Davant aquest fet, la Policia Local intenta conscienciar els compradors de que estan cometent una acció il·legal. Per altra banda, Milan va apuntar que la zona més conflictiva és la del Cap de Sant Pere, on sovint es produeixen enfrontaments entre els venedors i els cossos policials.
Menys costos, més efectivitat
El regidor també va afirmar que enguany s'han aconseguit aquests resultats positius amb menys costos econòmics que els anys anteriors. Principalment, aquesta disminució dels costos s'ha aconseguit per l'ampliació de la jornada laboral de tots els funcionaris, la disminució dels salaris dels funcionaris a nivell estatal i la reducció del nombre d'agents interins. Aquest any, un total de 30 agents de diferents unitats han fet tasques relacionades amb la lluita contra la venda ambulant il·legal.