Informació general

El concurs per gestionar el servei de perruqueria del Casal Municipal de la Gent Gran queda desert

Per Cristina Sierra

Imatge d'arxiu de les instal·lacions de la perruqueria del Casal Municipal de la Gent Gran

El concurs per a gestionar el servei de la perruqueria del Casal Municipal de la Gent Gran ha quedat desert, tal com va confirmar la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom–, el passat dimarts durant la sessió plenària. El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va formular aquesta pregunta a Rom durant el torn de precs i preguntes. La regidora va explicar que no s'havia rebut cap proposta per fer-se càrrec de la gestió del servei i des de la regidoria s'havia decidit parlar amb Jaume Príncep, que ha gestionat el servei des de 1997, per a proposar-li una prorroga del contracte per un any.

"Ens ha dit que s'ho havia de pensar i ens donarà una resposta aviat. Si decideix no prorrogar el conveni ens haurem de plantejar canviar les clàusules del contracte i tornar a posar el servei a concurs públic", va apuntar Rom.

L'hora d'entrada de les preguntes, "clau" per donar el torn de paraula al ple

Un dels moments més "curiosos" que es va viure durant el ple va ser quan va arribar l'hora d'assignar el torn de paraula per fer les preguntes incloses en darrer punt de l'ordre del dia. L'alcaldessa –Mercè Dalmau– va donar la paraula al regidor no adscrit Dani Pallejà però el portaveu del NMC –Oliver Klein– va apuntar que s'havia de seguir l'hora d'entrada de les preguntes. Dalmau, en un to divertit, va explicar que Pallejà havia entrat les preguntes al registre a les 12:16 hores del 20 de febrer i el NMC ho havia fet a les 17.09 hores del mateix dia. "El senyor Pallejà el guanya per cinc hores!", va exclamar.

Pallejà va preguntar si algú havia sol·licitat assistir a una Junta de Govern Local, una petició que segons va apuntar l'alcaldessa, "no tenim cap inconvenient en deixar assistir a una persona a la Junta". Per la seva part, el NMC  va fer sis preguntes. Les dues primeres es van centrar en les dues sentències desfavorables a l'Ajuntament: la dels professors de l'Escola Municipal de Música i la dels cinc treballadors interins acomiadats l'any passat.

Mercè Dalmau a Robert Benaiges: "Em sembla surrealista que qüestioni la sentència de l'Escola Municipal de Música quan vostè va tolerar aquesta situació anys i panys"

La regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana– va explicar que el govern vol "adequar" el salari del personal a les hores que treballen. "Els professors cobraven el 100% i només treballaven el 80%. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens diu que hi ha hagut un defecte en la forma i ara estem en període de negociacions", va apuntar. Per la seva part, el regidor de Personal –Ramon Llobet– va afirmar que les places dels cinc treballadors interins es van amortitzar el passat octubre i que el govern esperarà la resposta del recurs que han presentat.

El portaveu del PSC –Robert Benaiges– també va preguntar per aquestes sentències contràries al consistori. Benaiges va recordar que les tres sentències apunten que el problema és la forma de dur a terme l'ERO. "Vostès han analitzat aquest problema? Pensen prendre conseqüències? Tres sentències desfavorables em semblen una autèntica barbaritat", va preguntar. L'alcaldessa va respondre a Benaiges: "em sembla surrealista que qüestioni la sentència de l'Escola Municipal de Música quan vostè va tolerar aquesta situació anys i panys. Vostè era el president del Patronat i tolerava que els professors cobressin el 100% del sou quan només treballaven el 80%". Dalmau va continuar la seva intervenció apuntant que, "el govern s'ha vist obligat a aplicar una sèrie d'ajustos econòmics. Vostè destinava més de 18 milions d'euros de personal". 

L'IBI "extraordinari"

Per altra banda, tant el NMC com el PSC van preguntar per la revisió cadastral que s'ha dut a terme i que ha suposat l'increment de l'IBI als apartaments de la zona de l'Esquirol i Mas d'en Bosch. Benaiges va qualificar d'"extraordinari" aquest increment i va qüestionar si aquesta variació es tracta d'un error o "d'una interpretació diferent". El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va explicar que el servei de Cadastre havia trobat terrenys que estaven qualificats amb un tipus que no els corresponia. "S'ha tirat quatre anys enrere i s'ha fet la comunicació de la modificació", va apuntar. Segons Llobet, hi ha veïns que han presentat una instància per no pagar l'IBI dels darrers anys però el problema és que hi havien veïns que ja havien pagat els rebuts. "Vam contestar per escrit als veïns i els hi vam posar a la seva disposició la possibilitat de demanar el fraccionament del rebut amb interessos".

El NMC també va interessar-se sobre les obres de millora de la carretera que uneix Cambrils amb Reus. L'alcaldessa va explicar que des del Departament de Territori i Sostenibilitat s'està redactant el projecte de millora de la carretera. "La informació que tinc és que no només es redactarà el projecte sinó que possiblement es pugui dut a terme l'obra"; va apuntar.

Altres preguntes que va fer el NMC feien referència al Pla de Mobilitat per convertir Cambrils en una smart city (ciutat intel·ligent) o les mesures que s'han pres des de l'equip de govern per a esdevenir un 'open government' (govern obert). Per la seva part, el PSC va apuntar que hi havien queixes del servei de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), unes queixes que, segons va explicar la regidora de Relacions Cíviques –Laura Mellau–, "no ens han arribat. Nosaltres sabem que la gent està súper contenta del servei i de l'atenció".

Comenta aquest article