Sergi Gatell guanya el X concurs "De la mar als fogons"
Ariadna Montero, segona classificada, en el moment de preparar la presentació del seu plat |
El passat divendres al matí, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de cambrils va acollir la final del concurs "De la Mar als Fogons", emmarcat en les Jornades de la Galera. Sergi Gatell, alumne del centre cambrilenc, es va proclamar guanyador de la desena edició del concurs amb una teula de calçot farcit de galera amb tempura. La segona classificada va ser Ariadna Montero, de l'institut Bisbe Sivilla de Calella, que va presentar una coca de recapte de galera amb una sopa de romesco i oli d'alga nori.
El jurat del concurs es va dividir en dos grups. Per una part, quatre professionals del sector dos professors de l'escola cambrilenca i dos restauradors cambrilencs van valorar la part més tècnica de l'elaboració del plat, com la higiene, l'adequació de les tècniques aplicades, la rapidesa i l'eficàcia i la justificació del plat. Un cop tenien el plat acabat, els vuit semifinalistes van presentar els plats davant el jurat que va valorar el gust i la presentació. Aquest jurat estava format per la regidora de Promoció Econòmica Carme Cros, el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme Jordi Jardí, entre d'altres representants dels diferents sectors cambrilencs.
El passat 19 de febrer un grup dexperts va seleccionar els vuit semifinalistes que van presentar les millors receptes amb galeres i que provenien de diferents centres d'ensenyament de Barcelona, Lleida, Calella, Manresa, Benicarló i Cambrils. El concurs "De la mar als fogons" estava adreçat a estudiants de cuina i restauració de Catalunya i joves d'entre 16 i 26 anys que hagin treballat en restaurants de Cambrils. Els concursants van treballar amb una cistella dingredients bàsica que es va proporcionar des de lorganització, a la que ells podien afegir fins a 6 ingredients més. Amb aquest acte es donava per finalitzada la desena edició de les Jornades de la Galera.
Els vuit semifinalistes van presentar els seus plats davant el jurat que va valorar el gust i la presentació |
Sergi Gatell, alumne de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils, va guanyar el concurs |