Més de 60 persones degusten el menú de verdures d'hivern del cuiner navarrès José Aguado
José Aguado, acompanyat de Josep Lluís Torrente, abans d'iniciar la degustació dels plats |
El restaurant La Sacristia del Port de Cambrils es va omplir, el passat dissabte a la nit, per a degustar el menú de verdures d'hivern del cuiner navarrès José Aguado. Més de 60 persones no es van voler perdre l'oportunitat de tastar els plats cuinats per un xef amb una estrella Michelin i que està considerat com un dels millors cuiners de verdures d'Espanya. El sopar va comptar amb la participació de la regidora de Promoció Econòmica Carme Cros i del regidor d'Hisenda Ramon Llobet.
El menú degustació estava format per vuit plats: Amanida de temporada (cabdells i xicoira); cebes estofades amb una aroma de pebre de Jamaica i puré de fonoll; bledes amb tempura verda;borratja amb patates i oli d'oliva verge extra; caneló de bròquil gratinat amb remolatxa; carxofes cuites amb fongs del Pirineu; card cuit amb ametlles i passes fregides i manetes de porc amb carxofes fregides i salsa de carn. De postres, el cuiner va elaborar un cremós de xocolata amb mousse d'espàrrecs. Tot el menú va anar acompanyat dels vins de les bodegues Príncipe de Viana, propietat d'Aguado.
20 anys estiuejant a Cambrils
Després de la degustació, el xef navarrès va sortir a donar les gràcies i va explicar que fa 20 anys que estiueja a Cambrils i que havia pensat que era una bona idea donar a conèixer les verdures de temporada de Navarra en un restaurant cambrilenc. Cal apuntar que Aguado va estar acompanyat de tot el seu equip del restaurant Príncipe de Viana, entre els quals hi havia el seu fill, que el van ajudar a elaborar els vuit plats del menú.
Aguado ha estat sempre en contacte amb les verdures, primer com a agricultor i posteriorment com a cuiner i hoteler especialitzat. Actualment és el president de la Federación de Sociedades Gastronómicas de Tudela i el president de la Asociación de Restaurantes de Verdura Tudelana. El xef és un dels cuiners més coneguts de Navarra en el sector de les verdures i la gastronomia, fins el punt de ser reconegut pels millors crítics gastronòmics com el cuiner espanyol que cou millor les verdures.
D'esquerra a dreta: José Aguado, Josep Lluís Torrente i José Aguado (fill), a la cuina de La Sacristia del Port |