Cambrils ja disposa d'un calendari gastronòmic anual
Pep Pellicer, Mercè Dalmau, Carme Cros i Xavi Martí van presentar el calendari gastronòmic, ahir al matí |
L'alcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau, la regidora de Promoció EconòmicaCarme Cros, el regidor de Turisme Xavi Martí- i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Pep Pellicer van presentar, ahir al matí, el primer calendari gastronòmic anual, un recull de tots els actes gastronòmics que es fan a l'any i que es podrà trobar a l'Ajuntament, al Patronat de Turisme i a tots els restaurants cambrilencs.
Mercè Dalmau va manifestar que amb aquest nou calendari es pretén "consolidar Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada". L'alcaldessa va destacar la suma d'esforços entre el sector públic i privat per oferir un programa gastronòmic lligat als productes cambrilencs. "Volem posar en valor aquests productes que ens donen renom a tot el món", va apuntar.
Dos anys de treball
La regidora de Promoció Econòmica va explicar que aquest calendari és fruit del treball que van endegar fa dos anys les regidories de Promoció Econòmica i Turisme amb el suport dels restauradors cambrilencs, la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola. "Teníem clar que volíem fer aquest calendari físic perquè tots els restaurants el poguessin donar als seus clients. És un pas més perquè els cambrilencs i totes les persones que ens visiten gaudeixin de la nostra gastronomia", va afirmar.
Per la seva part, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria va agrair l'esforç que s'ha fet des del consistori per impulsar la creació del calendari. "Des de l'Associació sempre hem considerat que fer un calendari era una idea molt bona i estem molt satisfets de veure'l ple d'actes", va apuntar. Pellicer va destacar la relació entre el sector privat i públic. "És una relació de forces fantàstica perquè Cambrils gaudeixi de la capitalitat gastronòmica de la Costa Daurada".
10.000 exemplars
El regidor de Turisme va explicar que s'han editat 10.000 exemplars que es podran adquirir en els propers dies i va apuntar que no es descarta fer-ne una segona edició si la gent ho demana. Martí va manifestar que dels 12 mesos de l'any, "tenim 10 mesos amb activitats i estem treballant per afegir més actes". De cara l'any vinent, el calendari podria incorporar novetats com receptes destacades de cada jornada gastronòmica.
Les propostes que recull el calendari són les següents: Jornades de la Galera al febrer; Encarxofa't a Cambrils al març; les Jornades del Romesco a l'abril; les Jornades del Peix Blau al maig; la Ruta de la Tapa al juny; la Mostra de Productes Agrícoles a l'agost; la Fira del Vi a l'octubre; les Jornades dels Fideus Rossos al novembre i la Festa de l'Oli Nou al desembre.