Informació general

CiU de Cambrils ofereix una xerrada sobre el projecte de llei de dependència i pensions

Per Judit Pinazo



Josepa Loos i Carles Campuzano ahir en la conferència al Casal Municipal de la Gent Gran
Ahir a la tarda la Federació de Convergència i Unió de Cambrils juntament amb l'Associació Catalana de Defensa de les Vídues, Vidus, Orfes i Pensionistes (ACEVOP), va organitzar a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran una xerrada sobre el projecte de llei de dependència i pensions que el govern central vol tirar endavant.

La conferència va anar a càrrec de Carles Campuzano, diputat de CiU al Congrés dels Diputats, i de Josepa Loos, presidenta de l'ACEVOP.

La conferència va tenir com a eix central explicar en què consisteix la llei d'autonomia personal i d'atenció a les persones amb situació de dependència, que aquests dies s'està tramitant al Congrés dels Diputats. Segons Carles Campuzano "creiem que convé una llei d'aquestes característiques, però no estem d'acord amb la proposta que n'ha fet el govern socialista; no és adequada". Segons Campuzano, la llei envaeix competències que té la Generalitat de Catalunya per regular aquesta política en el marc de Catalunya, alhora que deixa menys llibertat perquè Catalunya faci la política d'atenció a la dependència que necessita".

Per altra banda, Carles Campuzano va explicar que des de CiU es creu que no és una llei que garanteixi la llibertat de les persones a triar quina resposta volen donar a la seva situació de dependència "ja que ho deixa en mans de l'administració". Campuzano creu, per altra banda, que és una llei que no dóna el suport necessari a aquelles famílies que opten per cuidar els seus familiars. Des de CiU també s'opina que la llei deixa de banda el col·lectiu de persones amb discapacitat psíquica, ja que segons Campuzano aquestes persones no podran beneficiar-se d'aquesta llei.

Per últim, Carles Campuzano va explicar que aquesta llei preveu un sistema de pagament dels usuaris als serveis prestats en funció de la seva renda, "això no garanteix que la gent de classe mitjana no pugui beneficiar-se de millores en aquesta política".

En resposta a aquesta proposta de llei CiU presentarà un text alternatiu per tal que les idees de la formació es puguin incorporar a la llei. Segons Campuzano, CiU "vol que hi hagi una llei, però volem que respecti les competències catalanes".

Comenta aquest article