L'Escola d'Hoteleria acull una jornada tècnica sobre productes de proximitat i vins del territori
![]() |
Xavier Ferrater va preparar un plat dins la sessió de tallers i tast |
L'Escola d'Hoteleria va ser l'escenari, ahir a la tarda, d'una jornada tècnica sobre Maridatges de productes i vins del territori. Aquesta jornada tècnica, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, anava dirigida, sobretot, al sector de la restauració. L'objectiu de les diferents ponències va ser el de destacar el valor dels productes de zona o de proximitat des de tres bandes; productor, restauració i administració. A tot això s'hi sumava la presència de quatre cellers de denominacions properes; Celler Pedrola, de Miravet; celler Augustus Forum, del Vendrell; celler Molí de Rué, de Vinebre i celler Joan Ametller, de la Morera de Montsant.
Com a restauradors locals hi van participar Xavier Ferrater, del restaurant Bresca i Joan Bosch, del restaurant Can Bosch que van destacar els maridatges amb productes d'horta de temporada.
La cloenda de la jornada es va fer amb un tast de menjar elaborat i explicat pels dos restauradors locals així com dels vins que van servir els quatre cellers convidats. Tan Ferrater com Bosch van fer èmfasi en els productes de quilòmetre 0, els productes de temporada i més propers com a claus per a l'elaboració dels seus plats.
![]() |
Joan Bosch va fer una explicació dels productes de proximitat que utilitza en els seus plats |