L'Escola d'Hoteleria i Turisme acull la tercera edició del Campionat Barista de Tarragona
Rubén Bazurto, que va obtenir el trofeu Barista de Plata, durant l'elaboració dels espressos |
Per segon any consecutiu, l'Escola d'Hoteleria i Turisme va acollir, ahir al matí, la tercera edició del Campionat Barista de Tarragona, organitzat per Fórum Café i Cafès Brasilia. El trofeu Barista d'Or va ser per Isaac Sanahuja, que també va rebre el premi Millor Latte Art. Per altra banda, el trofeu Barista de Plata va ser per Rubén Bazurto, alumne del centre cambrilenc. Els dos guanyadors participaran el proper 25 d'abril al Campionat de Baristes de Catalunya i d'aquesta competició en sortirà el representant català a la IX final Nacional de Baristes, que se celebrarà a finals d'octubre.
Per altra banda, el trofeu Barista de Bronze va ser per Herid Ortiz, que també va guanyar el premi a la categoria Millor Beguda d'Especialitat, i el premi al Millor Espresso va ser per César Aguilar. Aquests premis tenen l'objectiu de divulgar la cultura del cafè i prestigiar la figura del Barista com a professional i expert en el cafè de qualitat.
L'art del cafè
La tercera edició del campionat va comptar amb sis participants que van haver de preparar en 16 minuts quatre espressos, dos cappuccinos art, dos combinats de creació pròpia amb alcohol prenent com a base l'espresso i dos combinats de creació pròpia sense alcohol. Cadascun dels participants van tenir uns minuts previs de preparació i van poder escollir la música d'ambient que sonava quan elaboraven les diferents combinacions amb el cafè com a protagonista.
Els concursants van haver de presentar les seves begudes a un equip de jutges Baristes, homologats per Fórum Café, que van avaluar la tècnica, la qualitat i l'originalitat de les seves propostes. El concurs va aixecar una gran expectació entre els professionals i alumnes del centre cambrilenc, que no es van voler perdre l'espectacle que van oferir els participants.
Demanda de cursos de baristes
El director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme Jordi Jardí va manifestar a revistacambrils.cat la seva satisfacció per tornar a acollir el concurs de Baristes de Tarragona i va explicar que el centre cambrilenc va començar oferint xerrades d'una hora i mitja sobre la figura del barista i en poc temps han acabat acollint el concurs. Des de l'escola es fan dos cursos a l'estiu per aprendre a ser barista i cada torn compta amb 20 alumnes. Tal com apuntava Jardí, "els cursos són un èxit. Els alumnes reben una acreditació que han rebut la formació. Ens sorprèn aquest èxit ja que els alumnes de pastisseria també hi estan interessats".