Informació general

El CEIP Marinada celebra amb jocs tradicionals les Jornades de la Interculturalitat

Per Judit Pinazo



Un dels alumnes del CEIP Marinada jugant al joc tradicional del cèrcol, una de les activitats de les jornades
Durant tota aquesta setmana el CEIP Marinada de Cambrils ha celebrat les Jornades de la Interculturalitat. La iniciativa va néixer de l’aula d’acollida de què disposa el centre, on els alumnes nouvinguts d’altres països, actualment prop d’una vintena, passen unes hores al dia en aquesta aula per adaptar-se al sistema educatiu i a la llengua i progressivament, un cop l’alumne ja està preparat, passen a l’aula ordinària.

Tal com explicava la directora del centre –Isabel Romero- "vam pensar que era una bona idea celebrar aquestes jornades, tant per als alumnes que arriben d’altres països com per als alumnes d'aquí".

Amb motiu de la celebració de les Jornades de la Interculturalitat, els alumnes de l’aula d’acollida, d’entre tercer i sisè de primària, han elaborat una exposició amb material dels seus països, ja siguin peces tradicionals per vestir, objectes per a la cuina i de decoració, entre d'altres. Tot plegat acompanyat d’una petita explicació del país on provenen, com Romania, Polònia, la Xina, l'Uruguai o també d’altres indrets de l’Estat com ara Canàries o Àvila.

Una altra de les activitats que s’han organitzat dins de les Jornades Interculturals ha estat durant l’hora del pati d’aquesta setmana, on els alumnes han jugat a jocs tradicionals d’arreu del món. Tal i com explicava la directora del CEIP Marinada "vam pensar que era una molt bona manera d’interactuar entre els alumnes". La sorpresa, segons explicava Isabel Romero, és que molts dels jocs tradicionals, com les bales, les bitlles, el cèrcol, la xarranca, el tres en ratlla o el pica paret, als quals qui més qui menys hi ha jugat en la seva infància, són comuns a molts altres països, simplement tenen un altre nom.

Destacar, per altra banda, que el CEIP Marinada participa per segon any consecutiu, en el Projecte Comenius "Tradicions i jocs", conjuntament amb altres països europeus. En aquest projecte també hi participen els alumnes de l’aula d’acollida i és una manera més de relacionar-se entre els alumnes.

Comenta aquest article