Informació general

La consellera de Salut, Marina Geli, posa la primera pedra de l’ampliació del CAP i del futur hospital lleuger

Per Judit Pinazo



Acte de col·locació de la primera pedra del futur hospital lleuger, divendres passat
El passat divendres 12 de maig es va col·locar la primera pedra de les obres d’ampliació del Centre d’Assistència Primària Dr. Gimbernat per convertir-lo en un hospital sense ingrés, el primer hospital lleuger de Catalunya, que està previst que estigui enllestit en poc més d’un any.

L’acte de col·locació de la primera pedra va comptar amb la presència de la consellera de Salut –Marina Geli–, el conseller delegat del Grup Sagessa –Àlex Martínez–, l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i una representació del govern municipal.

L'hospital lleuger de Cambrils serà el primer d'aquestes característiques que es construirà a Catalunya. Serà un hospital sense llits on s'hi podrà fer cirurgia menor i altres tipus de serveis com ara ecografies, radiografies i rehabilitació, entre d'altres. L'objectiu d'aquest tipus d'hospitals, que ja funcionen al nord d'Europa, és descarregar els hospitals convencionals d'aquelles assistències que no requereixen l'ingrés.

La consellera de Salut va destacar divendres passat la importància d’aquest nou model d’hospital "estem dissenyant un hospital pensat per a tot el municipi, però també pensat per als pics de gent que rep el municipi durant els caps de setmana i els mesos d’estiu". Segons Marina Geli aquest nou model d’hospital serà més senzill però més resolutiu.

Per la seva  banda l’alcalde va destacar que amb la col·locació de la primera pedra del futur hospital lleuger es comença a construir una de les primeres necessitats, segons una enquesta municipal, de la població.

Recordem que el projecte, redactat per l'arquitecte Carles Busquets, del grup Sagessa, preveu un nou equipament sanitari que passarà dels 1.709 metres quadrats a una superfície útil de 4.656 metres quadrats, per poder atendre les patologies mèdiques i quirúrgiques més freqüents de la població, oferint especialitats fins ara inexistents com és el cas de la cirurgia ambulatòria, exploracions endoscòpiques, ecografies, radiografies o rehabilitació, a més d'oftalmologia o dermatologia. Les obres també permetran ampliar el servei en les àrees d'atenció actuals, com ara les urgències, que tindran les característiques pròpies d'un hospital comarcal. Les obres les realitzarà l'empresa Elecnor SA per un import de 4.109.151,38 euros.

Comenta aquest article