Informació general

Es presenta el primer Pla d'Igualtat entre homes i dones de l'Ajuntament de Cambrils

Per Cristina Sierra

Lluïsa Rom, Mercè Dalmau i Mònica Romano van presentar el pla, ahir, a la sala de plens

L'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i la tècnica d'Igualtat –Mònica Romano– van presentar, ahir al matí, el primer Pla d'Igualtat entre homes i dones de l'Ajuntament de Cambrils. La regidora de Benestar Social va explicar que aquest pla, que es va presentar prèviament als càrrecs electes, sindicats i caps de departament del consistori, contempla 54 accions que es duran a terme entre el 2014 i el 2017.

El Pla d'Igualtat entre homes i dones, aprovat durant el ple del passat febrer, estarà impulsat i coordinat des de l'àrea de Polítiques d'Igualtat i comptarà amb la transversalitat de tots els àmbits de l'organització  i de la Comissió d'Igualtat com a òrgan consultiu per al seu seguiment i la seva redefinició. L'alcaldessa va apuntar que aquest pla és un "compromís polític que neix arrel de totes les necessitats i deficiències detectades en el pla de diagnosi" que es va realitzar al juliol de 2013 i que va comptar amb la participació de totes les àrees del consistori.

9 eixos de treball

La regidora de Benestar Social va destacar la importància d'implementar aquest pla a l'administració pública perquè "ha de ser un exemple i s'han de tirar endavant aquests plans per conscienciar la població". Fruit del pla de diagnosi s'han extret els 9 àmbits de treball que recullen les diferents accions. Els àmbits es divideixen en: política d'igualtat d'oportunitats; polítiques d'impacte en la societat; ús no discriminatori en el llenguatge i la comunicació corporativa; representativitat de les dones i homes; accés, selecció, promoció i desenvolupament; condicions laborals; assetjament sexual i per raó de sexe; conciliació de la vida personal, laboral i familiar, i prevenció de la salut i riscos laborals amb perspectiva de gènere.

La tècnica d'Igualtat va explicar que totes les accions estan calendaritzades i que, a finals de cada any, es farà una avaluació per veure els resultats de les accions implementades. Entre les 54 accions previstes a curt, mitjà i llarg termini destaquen els cursos de formació en perspectiva de gènere i els programes de formació en habilitats i competències directives per dones, les campanyes de sensibilització per la corresponsabilitat, la construcció i implementació d’indicadors per mesurar les polítiques públiques, la recollida de dades desagregades per sexe, el foment de la coeducació i promoció de la igualtat a les escoles, la revisió de les proves i criteris en la selecció i promoció, l’establiment de mesures per pal·liar la segregació horitzontal i vertical, la sensibilització enfront la violència, o la informació a les empreses proveïdores sobre el compromís de l’Ajuntament amb la igualtat a l’hora de fer la selecció.

Comenta aquest article