Informació general

Els veïns de Vilafortuny i del Molí de la Torre es manifestaran aquest dijous a Cambrils per demanar més seguretat ciutadana

Per Judit Pinazo



L'últim robatori amb violència es va produir la setmana passada al carrer dels Geranis de Vilafortuny
Els veïns de Vilafortuny i del Molí de la Torre es manifestaran dijous vinent per tal de demanar una major presència policial a la zona arrel dels dos robatoris amb violència que ha sofert la urbanització en les últimes setmanes.

Ahir al matí es van reunir representants veïnals de les dues urbanitzacions amb l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– acompanyats de l'intendent i el sotsintendent de la Policia Local del municipi per tal de buscar una solució a curt termini que disminueixi la sensació d'inseguretat ciutadana entre els ciutadans d'aquesta zona del municipi.

Una de les primeres accions que es durà a terme a nivell veïnal serà la manifestació oganitzada per a aquest proper dijous. Tal i com va explicar ahir Juan José Soriano –membre de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre– a Revista Cambrils Diari Digital, "la manifestació està oberta a tothom i d'aquí a dijous farem una bustiada a nivell de municipi  i poblacions properes amb 25.000 fullets informant del perquè de la manifestació que probablement tingui com a lema "Surt al carrer abans que entrin a casa teva". Segons declaracions de la presidenta de l'Associació Cultural de Vilafortuny –Encarna Moreno– la concentració es farà a les 8 del vespre a l'esplanada situada davant del Divertipark i no es descarta tallar l'N-340.

Per altra banda, l'alcalde va comunicar als veïns que en els propers dies, i d'una manera gradual, es triplicarà la presència policial en aquestes zones, això sí, sense restar efectius a d'altres zones del municipi. Segons declaracions de l'alcalde –Robert Benaiges– a Revista Cambrils Diari Digital, "l'augment de presència policial es farà amb la mateixa plantilla que hi ha actualment, però vista la gravetat dels últims robatoris, els agents faran més hores". Recordem que fa poques setmanes s'havia augmentat el reforç policial amb la presència durant les 24 hores del dia, d'una patrulla de la Policia Local formada per dos agents en aquestes dues urbanitzacions.

Si l'augment d'efectius no resulta suficient, l'alcalde s'ha compromès a incrementar la plantilla en 10 agents interins més, a banda dels 5 que ja hi havia previstos per al mes de juny.

Reunió amb la consellera Tura

Els robatoris amb violència s'han convertit en les últimes setmanes en un dels principals problemes de moltes poblacions de la província. Un dels més recents es va produir aquest passat cap de setmana a les Borges del Camp, quan un grup de quatre encaputxats van entrar en una vivenda per robar i van agredir violentament el seu propietari durant prop d'una hora i mitja. Altres poblacions com Cornudella, Prades, Alforja o Montbrió del Camp també han estat víctimes de robatoris recentment. Per tal de buscar una solució d'urgència immediata al problema, avui a la tarda està previst que els alcaldes del Consorci del Camp es reuneixin amb la consellera d'Interior de la Generalitat, Montserrat Tura.

Per altra banda, una de les prioritats de diversos alcaldes i representants polítics del Camp de Tarragona és demanar també una reunió urgent amb el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Comenta aquest article