Informació general

Els restaurants Can Bosch i Rincón de Diego participaran al Sopar de les Estrelles Michelin per recaptar fons contra el càncer

Per Redacció

El IV Sopar contra el càncer i la leucèmia es va presentar ahir a Tarragona

Un any més, el complex educatiu de Tarragona –antiga Laboral– acollirà el IV Sopar contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona, els cambrilencs Joan Bosch, de Can Bosch i Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro, i Jeroni Castell de les Moles, que encapçalaran el quart sopar solidari, el 14 de novembre, a partir de les 21.30 hores. A aquests cuiners els acompanyaran els restauradors, Marco Borromeo de Palau del Baró, Àngel Jiménez del complex educatiu Tarragona, Jordi Grifoll de Lounge Cambrils, Marco Carreiro, de pastissos de crema i Gabri Olivier de geladeria Olivier.

Els fons que es recaptin en aquest sopar es destinaran a les entitat de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a la Fundació Carreras. El sopar s’ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncer, ja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d’alguna població de fora de Catalunya.

Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte  2100-3510-76-2200196217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l’entrada. El preu del sopar és de 40 euros per persona i cal recordar que les taules completes són de 6 persones. Durant l'àpat també es realitzaran sortejos de diferents obsequis i regals cedits per múltiples comerços de la ciutat i la demarcació de Tarragona així com objectes artístics i esportius.

Un menú gastronòmic amb estrella Michelin

El sopar s’iniciarà amb uns aperitius compostos per encenalls de pernil ibèric amb pa amb tomaca–obsequi d’Avicsa i el pa de coca del forn Andreu-. Els aperitius elaborats per Fran López oliva negra, amb interior de formatge de cabra, cítrics i herbes aromàtiques; bacallà cuit a baixa temperatura en ou poxé i pebrots de tres colors; carxofa en tres textures glassejada amb puré i xips de patata amb interior de porc ibèric. Els aperitius de Can Bosch: bombó de guacamole, bombó de salmó fumat, bombó de foie i gelatina d’oporto i ravioli de trompetes de la mort amb salsa de ceps. L’aperitiu elaborat per Àngel Jiménez copa de bolets farcida i sardina, llima i safrà. Tots els aperitiu marinats amb cava Origen Vallformosa Brut Nature i cervesa Rosita.

L’entrant elaborat per Diego Campos serà un suquet they de peis i marisc amb pa d’algues del forn Andreu. El plat principal l’elaborarà Jeroni Castell i estarà compost de caneló cruixent de cua de toro. El prepostre elaborat per Gabri Olivier serà simbiosi de préssec i Valformosa. I les postres elaborades per Marco Carreiro serà una vainilla de bourbon en mousse crumble d’avellanes, crema de caramel i flor de sal. El sopar acabarà amb els cafès i els petits fours.

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre fa vint-i-un anys que està present a la demarcació. L’entitat s’ha convertit en un referent a la demarcació de Tarragona pel que fa al suport al malalt oncològic, així com a l’assistència pisco-social des dels Grups d’Ajuda Mútua. La Lliga és un referent a nivell de país gràcies als deu GAM (Grups d'Ajuda Mútua) distribuïts arreu de la demarcació.

Actualment, la Lliga realitza voluntariat hospitalari a l’Hospital Sant Joan de Reus, l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital de Santa Tecla, l’Hospital del Vendrell i l’Hospital Verge de la Cinta i a l’Hospital Pius de Valls. Actualment, l’entitat compta amb 122 delegacions, 2.500 socis i prop de 1.500 voluntaris.

Comenta aquest article