Se serveixen 2.000 esmorzars a la festa de l'Oli Nou en un nou rècord de participació
![]() |
L'esmorzar a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola va aplegar dues mil persones |
La Festa de l'Oli Nou continua baten rècords d'assistència, any rere any. En aquesta ocasió han estat 2.000 els tiquets venuts, uns 300 més que l'any passat, en la festa que es va celebrar ahir al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Tot i la coincidència amb altres festes de l'Oli properes, com ara les de Mont-roig del Camp, les Borges del Camp i la Boella, la gent va assistir en massa a participar de l'esmorzar amb pa amb llangonissa i cansalada en una matinal on el temps va ser un bon aliat. Segons ha explicat el gerent de la Cooperativa Agrícola, Fernando Sarasa, "en aquesta festa ve molta gent de fora i ahir vam servir esmorzars fins a quarts d'una del migdia. Enguany, a més, hem augmentat el número de focs i de taules".
La Festa de l'Oli Nou va comptar, a més, amb la participació de la colla castellera Xiquets de Cambrils, que van aixecar cinc pilars de quatre, un d'ells aixecat per sota. També hi va participar la colla gegantera Tota l'Endenga i els Amics de la Sardana de Cambrils.
Un altre esdeveniment paral·lel que va complementar la jornada va ser la celebració del Campionat de Catalunya del concurs Ornitològic, que es va celebrar en un dels magatzems de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. L'esdeveniment ornitològic també va aplegar molta gent, provinent de diferents punts de Catalunya.
Oli de les olives verdes
La diada festiva també constitueix un important dia de la venda de l'oli nou. L'oli de les olives verdes o oli de raig sense filtrar, que és el tercer any que es posa a la venda, té una gran acceptació i representa entre el 15 i el 20% de la producció d'oli de la temporada.
D'altra banda, cal dir que les característiques organolèptiques de l'oli d'enguany auguren un oli encara de més qualitat. Segons ha explicat Fernando Sarasa, "en els tastos que s'han fet fins ara es confirma que l'oli d'enguany és millor que el de l'any passat".
Durant aquest mes de novembre es preveu l'entrada principal de les olives d'enguany al molí de la Cooperativa Agrícola. Aquest any, i per tercer any consecutiu, durant aquest mes de novembre el molí obre els diumenges de 5 a 7 de la tarda per a que puguin fer entrada les olives plegades el mateix dia. Segons Sarasa, "portant-es el mateix dia que es pleguen aconseguim guanyar en qualitat"