Informació general

El barri de l'Eixample enceta aquest cap de setmana les Festes del Barri

Per Judit Pinazo



Elecció de les Pubilles i l'Hereu del Barri  de l'Eixample, l'any passat
Aquest diumenge comencen les Festes del Barri de l'Eixample. El tret de sortida es donarà diumenge a les 7 de la tarda amb el pregó que anirà càrrec de Gerard Martí -director del Museu d'Història de Cambrils-. Acte seguit es realitzarà l'elecció i proclamació de les Pubilles i Hereu del Barri 2006.

El proper divendres 16 de juny a les 13 hores se celebrarà la tradicional tronada per assenyalar el començament de les festes. A dos quarts d'onze de la nit es projectarà al carrer la pel·lícula "La Pantera Rosa".

Dissabte 17 de juny a les 9 del matí s'encendrà la traca per convidar els veïns a continuar la festa, després, a les 10 hores, es farà un cercavila amb la xaranga Suc d'Anguila, per tal de recollir a les Pubilles i l'Hereu del barri 2006. Durant el matí al Casal Municipal de la Gent Gran s'hi realitzaran les rondes classificatòries del I Concurs de Play Station 2. En aquest acte només hi poden accedir els majors de 7 anys i hi ha un límit de 40 places. Les inscripcions es poden fer fins el proper 15 de juny de 5 a 7 de la tarda a La Crida.

El mateix dissabte a un quart d'11 del matí, els veïns es concentraran a la Rambla per tal d'assistir a l'ofrena que es farà a la Patrona del Santuari de la Mare de Déu del Camí. La comitiva anirà acompanyada per la colla gegantera Tota L'Endenga i la xaranga Suc d'Anguila.

A les 11 del matí es farà la missa al Santuari de la Mare de Déu del Camí amb la tradicional ofrena de tortells. Acte seguit hi haurà ballada de gegants i es farà la rifa d'un tortell gegant entre els socis del barri.

A partir de les 5 de la tarda els més petits podran gaudir del Parc Infantil i a partir de les 6 de la tarda al Pub Espantall es celebrarà la primera edició de "L'Eixample + Jove", amb un seguit d'activitats musicals i artístiques amb les actuacions dels grups A Voces, Melancomía, BadSound System, entre d'altres. A les 8 del vespre es celebrarà un concert a càrrec de l'orquestra Eivissa.

El diumenge 18 de juny a dos quarts de 10 del matí es celebrarà un esmorzar popular pels socis i participants a la Marxa Cicloturista. A les 10 hores s'iniciarà el XVIII Trofeu d'Escacs Barri L'Eixample, organitzat per la Unió d'Escacs de Cambrils.  A dos quarts d'11 del matí sortirà de la Rambla la 25ª Marxa Popular Cicloturista organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils. A les 12 del migdia es celebrarà una ballada de Sardanes a l'avinguda Josep Vidal i Barraquer en motiu del Dia Mundial de la Sardana. Un acte organitzat pels Amics de la Sardana de Cambrils.

A dos quarts de vuit del vespre al Pavelló Municipal d'Esports es farà l'acte d'homenatge als socis amb la presentació de l'espectacle "Nit de Fantasia".

Es posarà punt i final a les festes del barri, el proper 23 de juny amb la revetlla de Sant Joan que es celebrarà a mitjanit amb l'orquestra Nova Marinada.

Comenta aquest article