Informació general

Cambrils acull aquest dissabte les Jornades de treball per a fer aportacions a l’Agenda Local de Participació Ciutadana

Per Redacció



El regidor de Medi Ambient, Salvador Matas, el passat mes de maig en el Congrés d'Excel·lència a Bilbao
Demà a partir de les 10 del matí la sala d'actes del Centre Cultural acollirà les Jornades de treball per a fer aportacions a l’Agenda Local de Participació Ciutadana, una proposta que està impulsant la Federació Espanyola de municipis i Províncies  amb l’objectiu de facilitar un guia d’actuacions per tal que els ajuntaments tinguin unes pautes per afavorir accions que fomentin la participació ciutadana en els municipis.
 
La importància de que siguin els ciutadans qui també participin i prenguin part de les politiques locals permet una millor informació, consulta i deliberació que permet augmentar la qualitat de vida i les relacions entre els ciutadans, les associacions  i l’Ajuntament.
 
Per tal que les orientacions i plantejaments que es desprenguin d’aquesta Agenda de la Participació siguin consensuats es fan unes sessions itinerants en diferents municipis  que són referents territorials en temes de participació ciutadana per tal d’aplegar als representants municipals, tècnics i associatius de la zona i debatre les aportacions possible sa aquesta Agenda Local.

En la sessió de demà s’exposarà com a model el procés participatiu per a la urbanització del Parc del Pinaret, que va comptar amb més de 500 aportacions ciutadanes de tots els col·lectius representatius de Cambrils.

Congrés d'Excel·lència
 
El procés participatiu per dissenyar el Parc del Pinaret dut a terme per la regidoria de Medi Ambient i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils, va ser premiat en el 1er Congreso de Excelencia en la Gestión en las Administraciones Públicas, organitzat per  les entitats públiques Euskalit i Q-EPEA que va tenir lloc, els passats 18 i 19 de maig, en el Palau de Congressos Euskalduna, de Bilbao. L’objectiu del congrés ha estat el debat sobre la qualitat en l’actuació de l’administració i el fet de compartir experiències i bones pràctiques en l’àmbit de la gestió pública destinades a millorar l’eficàcia i els serveis que ofereixen les administracions públiques als ciutadans.

Comenta aquest article