Informació general

Es presenta el taller Transformacions per fomentar l'expressivitat plàstica i artística dels nens de tercer i quart de primària

Per Berta Ruiz



Pere Estadella, Jordina Ros i Ramón García Mateos, en la presentació, ahir, del taller Transformacions
Ahir es va presentar en roda de premsa el taller Transformacions, una experiència que s'està fent aquests dies amb els alumnes de tercer i quart de primària de quatre escoles de Cambrils –CEIP Joan Ardèvol, CEIP Marinada, CEIP Cambrils i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer– i que fins al proper dia 16 de juny elaboraran una sèrie de tallers plàstics i artístics entorn els quatre elements: aire, foc, terra i aigua. Cada escola treballarà sobre un element diferent.

Els encarregats de dur a terme aquests tallers són Pere Estadella i Jordina Ros, especialistes en arts plàstiques i en art dramàtic respectivament, i responsables també de l'assessorament al professorat de les escoles la resta de l'any i el treball directament amb els nens. Pere Estadella treballarà l'art plàstica mitjançant la pintura, les escultures i els materials reciclables, a través de l'observació i el coneixement del nostre entorn. I Jordina Ros s'encarregarà de treballar els quatre elements, a través dels jocs expressius, la mímica i el gest. "Treballar l'expressió col·lectiva i individual del grup per crear seguretat, desinhibició, treure la vergonya a través de la dinàmica de grup. Comunicar, parlar, escoltar, valorant l'espontaneïtat del nen per fer-lo créixer". Jordina Ros, també explica la seva tasca i la del Pere Estadella destacant que "som especialistes que venim de fora i que entrem dins de les escoles, hi participem, ens adaptem a les seves necessitats i a les necessitats de la classe". Aquestes activitats estan destinades a fomentar l'expressivitat a través de les arts i les manualitats, "que el nen aboqui amb la plàstica, oferint-li un material per expressar les seves emocions i els seus sentiments", segons explica Pere Estadella.

Exposició dels treballs al Parc del Pescador

A partir del dia 19 i fins al dia 30 també es farà una exposició al Parc del Pescador amb tots els treballs escrits, fotogràfics i expressius realitzats durant aquests dies per les diferents escoles.

Pel regidor d'Ensenyament, Ramón García Mateos, "aquesta és una experiència extraordinària i innovadora. Es treu els nens de l'entorn habitual de les aules dels col·legis i es fa que siguin els protagonistes d'aquestes hores i d'aquest espai. Són guies perquè els nens participin, actuïn, creïn, aboquin tota la seva expressivitat. És una experiència molt interessant, que tenim la sort de porder fer-la a Cambrils".

Comenta aquest article