Gastronomia i fotografia es fusionen en l'exposició Imatge i Ficció inaugurada al Molí de les Tres Eres
![]() |
Coia Valls, Xulio R. Trigo, Francesc Garriga i Gerard Martí en la inauguració de l'exposició, aquest passat divendres al vespre |
El Molí de les Tres Eres va acollir, aquest passat divendres al vespre, la inauguració de l'exposició Imatge i Ficció, emmarcada en la I Biennal d'Art ContemporaniGastronòmic de Cambrils i composada per 24 fotografies relacionades amb el llibre La Cuinera, de Coia Valls. Les fotografies estan realitzades per dos fotògrafs; Xulio R. Trigo, que s'ha encarregat de les fotos en blanc i negre, i David Luque, que ha fet les fotos en color. Precisament Xulio R. Trigo va explicar que juntament amb el seu company David Luque havien buscat espais poc transformats que reflectissin aspectes del segle XVIII, en el que està ambientada la novel·la de Coia Valls. Trigo va destacar espais barcelonins com són la Casa de la Seda, la Catedral, el Palau de la Virreina, ..."espais on la Cuinera s'hauria pogut moure".
L'autora de La Cuinera, Coia Valls, va ressaltar el fet que tot i tractar-se d'una novel·la que parla de gastronomia, a les fotos de l'exposició no n'hi ha cap en la que es vegi menjar, "però el que sí que han aconseguit els autors de les fotos és mostrar l'altra cara de la novel·la, la dels espais". La Cuinera és una novel·la que retrata la Catalunya del segle XVIII, concretament se situa l'any 1771, i tracta d'una jove que arriba a Barcelona procedent de Lima i com a única herència el llibre de cuina del seu mestre de la cort peruana.