Informació general

Es realitzen els treballs previs a la vil·la romana de la Llosa abans que comencin els camps de treball d'estiu

Per Redacció



Els camps de treball d'aquest estiu actuaran al sector nord del jaciment de la vil·la de la Llosa
Aquesta setmana s’han reiniciat els treballs arqueològics a la vil·la romana de la Llosa amb l’objectiu de mantenir el jaciment en bon estat de conservació i preparar-lo per a la realització dels camps de treballs arqueològics d’estiu. L’equip tècnic de l’empresa Codex, responsable d’aquesta campanya, ha començat a preparar el recinte amb una neteja controlada de tot el jaciment i amb l’intensificació de la feina en el nou sector septentrional descobert fa dos anys, actualment poc conegut.

El treball en aquesta àrea d’excavacions situada al nord de la zona verda que protegeix el jaciment, aportarà novetats importants sobre l’extensió dels edificis que configuraven la vil·la romana i al mateix temps obriran un nou front amb l’objectiu de relacionar entre si totes les restes conegudes del jaciment. 

L’actual campanya es perllongarà dues setmanes i s’ha previst la intervenció de maquinària que faciliti els treballs de desbrossament i retirada de les capes de terres superficials d’aquest nou sector. Tot serà controlat arqueològicament per assegurar que les restes no siguin afectades pel moviment de terres i amb l’objectiu de deixar-ho tot a punt per l’arribada dels membres dels camps de treball el mes de juliol. D'altra banda, també es realitzarà un control arqueològic en els treballs de construcció d’un mòdul polivalent d’accés al recinte que permetrà la creació d’una nova àrea d’acollida als visitants del jaciment.

Comenta aquest article