Informació general

Comencen els moviments de terres previs a les obres d'ampliació del CAP i del futur hospital lleuger

Per Redacció



Aspecte que oferia ahir el solar, contigu a l'actual CAP, on s'ubicarà el futur hospital lleuger
Ahir van començar els primers moviments de terres previs a les obres d'ampliació del CAP i del futur hospital lleuger del municipi, i està previst que estiguin enllestides en poc més d'un any. Tal com apunten les previsions fetes per l'Ajuntament, el centre hospitalari podria entrar en funcionament l'estiu que ve. 

Recordem que el passat mes de maig la consellera de Salut –Marina Geli– va ser l'encarregada de posar la primera pedra del que serà l'hopital lleuger, el primer d'aquestes característiques que es construirà a Catalunya. Recordem que l'hospital lleuger està caracteritzat per ser un hospital sense llits on s'hi podrà fer cirurgia menor i altres tipus de serveis com ara ecografies, radiografies i rehabilitació, entre d'altres. L'objectiu d'aquests tipus d'hospitals, que ja funcionen al nord d'Europa, és descarregar els hospitals convencionals d'aquelles assistències que no requereixen l'ingrés.

Recordem que el projecte, redactat per l'arquitecte Carles Busquets, del grup Sagessa, preveu un nou equipament sanitari que passarà dels 1.709 metres quadrats de l'actual CAP a una superfície útil de 4.656 metres quadrats, per poder atendre les patologies mèdiques i quirúrgiques més freqüents de la població, oferint especialitats fins ara inexistents com és el cas de la cirurgia ambulatòria, exploracions endoscòpiques, ecografies, radiografies o rehabilitació, a més d'oftalmologia o dermatologia. Les obres també permetran ampliar el servei en les àrees d'atenció actuals, com ara les urgències, que tindran les característiques pròpies d'un hospital comarcal. Les obres les realitzarà l'empresa Elecnor SA per un import de 4.109.151,38 euros.

Comenta aquest article