Es reforça la plantilla del CAP de cara a l'estiu amb cinc metges, cinc infermeres i quatre administratius
Les obres d'ampliació del CAP, que han començat aquesta setmana, permetran atendre en millors condicions l'allau de visites dels mesos d'estiu |
Per tal de poder combatre aquesta allau i continuar oferint un servei adequat, el CAP augmenta la seva plantilla amb cinc facultatius, cinc infermeres i quatre administratius. Durant aquests mesos, des del 24 de juny fins al 30 de setembre, també s'amplien les consultes per a desplaçats: dos al matí i dos la tarda al CAP Antoni de Gimbernat i una consulta a la tarda a la Casa del Mar, on habitualment, segons Lídia Ríos, s'hi envia els desplaçats amb alguna patologia crònica (control de la tensió arterial, controls de sucre, etc). Per altra banda, al CAP Antoni de Gimbernat s'hi atenen casos de patologies agudes típiques i puntuals dels mesos d'estiu (caigudes, otitis, encostipats, etc.). Durant aquests mesos d'estiu també s'augmenten les visites mèdiques a domicili. Segons Ríos, en els últims anys han augmentat molt els pacients de la tercera edat durant els mesos d'estiu "famílies que vénen de vacances i tenen al seu càrrec persones grans que necessiten algun tipus d'atenció mèdica a domicili". Per a aquests casos l'infermera de domicili de la qual disposa el CAP amplia el seu horari per atendre aquest perfil de persones deplaçades.
Poc espai i pocs metges
Lídia Ríos explicava que un dels principals problemes que apareix durant els mesos d'estiu, tenint en compte l'augment de visites, és la falta d'espai "nosaltres podríem tindre més recursos i atendre més gent i evitar així els col·lapses, però no podem perquè de moment no tenim espai". Tot i així, la directora del centre es mostrava esperançada en poder gaudir l'estiu de l'any vinent de part de les instal·lacions previstes en l'ampliació del CAP i la construcció de l'hospital lleuger.
Una altra de les problemàtiques existents, segons Lídia Ríos, és la manca de metges a Catalunya per atendre la demanda: "patim molt per trobar facultatius, per això hi ha d'altres centres d'atenció primària de costa que han de recórrer a metges estrangers perquè aquí no hi ha prou personal". Tot i així, al CAP Antoni de Gimbernat els reforços són metges de família catalans que han acabat l'especialitat i entren a formar part de la plantilla. Segons explicava Lídia Ríos, no tardaran molt en haver de recórrer a metges d'altres països, perquè la situació, a l'Estat i sobretot a Catalunya, és preocupant.