Informació general

Cambrils es consolida com la tercera seu dels cursos d'estiu de la URV a la província

Per Judit Pinazo



Ramón García Mateos i Santiago Castellà en roda de premsa, divendres passat
El passat divendres 23 de juny es van presentar els cursos de la Universitat d'Estiu de la URV a Cambrils, que enguany se celebraran entre el 3 i el 12 de juliol al Centre Cultural. La presentació va anar a càrrec del regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– i el coordinador dels Cursos d'Estiu de la URV –Santiago Castellà–. El regidor d'Ensenyament va destacar en la presentació la consolidació del municipi com una de les seus importants, després de Tarragona i Reus, amb presència de la Universitat d'Estiu, "esperem que l'afluència d'alumnat continuï sent tan bona com sempre".

Enguany s'ofereixen tres cursos. El primer es realitzarà entre el 3 i el 5 de juliol, sota el nom "Els nous directors: cultures juvenils i cinema" amb l'objectiu d'apropar la realitat dels nous directors als estudiants i reflexionar sobre les noves formes cinematogràfiques. Del 5 al 7 de juliol es realitzarà el curs "Migracions i societat plural", que girarà entorn el fenomen migratori, tant en l'àmbit ciutadà com en el de les polítiques públiques. D'aquest curs destaca la sessió inaugural, el proper 5 de juliol a càrrec de Manuel Delgado, doctor i professor de la Universitat de Barcelona amb la conferència "Cosmopolitisme ma non troppo: els dèficits de convivència i de participació en la societat plural". L'últim curs, que se celebrarà del 10 al 12 de juliol, "Memòria de les dones" tractarà  de la recuperació de la memòria històrica de les dones partint de la la nul·la rellevància que s'ha donat al llarg de la història als treballs i tasques realitzades per les dones. Coordinen el curs les historiadores Montserrat Duch i Coral Cuadrada i amb la participació de la directora de l'Arxiu Municipal, Montserrat Flores.

Una de les principals característiques dels cursos d'estiu, segons explicava Santiago Castellà és "que permeten molta participació per part dels estudiants i són cursos molt creatius, sense el rigor acadèmic habitual de les assignatures universitàries".

Antena del coneixement

Santiago Castellà va explicar en la presentació dels cursos que gràcies a la voluntat per part de l'Ajuntament de Cambrils de voler ser seu universitària, en els propers mesos es podria concretar l'obertura d'una "antena del coneixement", és a dir, un espai permanent de la URV a Cambrils que donaria servei als estudiants del municipi, als professionals del món de l'educació i al conjunt de la ciutadania.

Comenta aquest article