Informació general

Passat l'estiu s'iniciaran les obres de remodelació de l'altra meitat de la façana del port

Per Judit Pinazo



Aspecte de la façana del port que està pendent de remodelació
Un cop finalitzi la temporada d'estiu s'iniciarà la segona fase de les obres d'urbanització de la façana del port de Cambrils. En el ple ordinari del mes de juny, que es va celebrar ahir al vespre, es va aprovar el conveni de col·laboració entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils per tirar endavant aquesta segona fase d'urbanització, que comprèn el tram entre la plaça de Marcel·lí Domingo i la rotonda del moll de pescadors. Recordem que l'any 2001 va finalitzar la primera fase d'urbanització, que va incloure també la construcció de l'aparcament soterrat del port.

El conveni de col·laboració permetrà afrontar les obres pendents d'un sol cop i adjudicar-les a la mateixa empresa, tant aquelles que pertoquen a Ports de la Generalitat, és a dir el projecte i la gestió, com aquelles que van a càrrec de l'Ajuntament, és a dir el desviament de serveis (aigua, clavegueram, etc).

Tal i com explicava ahir en roda de premsa l'alcalde –Robert Benaiges– "les característiques de les obres són semblants a les de la primera fase, però amb l'avantatge que no hi ha zona d'aparcament soterrat i per tant representen una comoditat en la realització de les obres". Tot i així, Beniages va afirmar que existeix algun petit problema pel que fa a l'ocupació de la via pública, sobretot en l'últim tram d'urbanització on hi ha accessos a alguna vivenda o a algun restaurant i s'han d'eliminar de la via pública. Segons Benaiges, aquestes qüestions s'han d'ajustar amb els veïns afectats per tal de possibilitar que les obres es facin amb la major comoditat.
 
Subhasta de terrenys municipals

Un altre dels punts que va passar ahir per ple va ser l'inici de l'expedient per a la subhasta de terrenys municipals per tal de poder fer front als prop de 6 milions d'euros que el consistori cambrilenc necessita per poder tirar endavant les inversions previstes per a l'any 2006, com poden ser el teatre auditori, la construcció de camps de futbol o la construcció del tanatori municipal, entre d'altres. Segons l'alcalde "a principi de mandat vam adquirir el compromís de poder suportar el cost de les inversions a través de sistemes diferents al del crèdit, portem un pla de sanejament econòmic i voluntàriament no volem anar a crèdit per tal d'evitar l'endeutament de l'Ajuntament, i hem buscat fórmules alternatives".

L'Ajuntament ha triat un total de vuit terrenys municipals ubicats en diferents punts del municipi. Tres parcel·les a la Dorada, dues al sector Vall d'Aran, una al sector 15, a tocar de la urbanització "Els Ametllers" i dues més al sector 1, a la zona del barri del Nou Cambrils. Tal i com explicava ahir el regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– les parcel·les tenen una tipologia de construcció unifamiliar, i no aprofitables per a la contrucció d'equipaments socials. Segons Recasens "per tenir una parcel·la plena d'herbes més val vendre-la per tal de poder oferir unes millors infraestructures al ciutadà".

A banda de la subhasta d'alguns terrenys municipals, l'Ajuntament també compta amb les diferents subvencions rebudes per altres entitats o administracions, com és el cas de la subvenció de la Llei de Barris de la Generalitat, per a la rehabilitació del Barri Antic del municipi o la rebuda recentment per part de la Conselleria de Cultura per tal de tirar endavant la construcció del teatre auditori.

Altres temes

En el ple d'ahir es va aprovar també de manera definitiva l'Ordenança de Convivència Ciutadana –que entrarà en vigor a partir del proper 1 de juliol–, i l'ordenança per l'estalvi d'aigua que obligarà a fer un ús racional de l'aigua. També es va aprovar la convocatòria de concurs per a la contractació de la gestió de l'escola bressol municipal, l'últim tràmit pendent perquè el proper curs entri en funcionament.

Comenta aquest article