Informació general

Una tertúlia sobre pesca tradicional obre els actes de "L'ormeig. Pesca tradicional a Cambrils"

Per Judit Pinazo



Moment de la tertúlia de pescadors experimentats, ahir a la tarda
El bar La Cala, situat davant del port de Cambrils, al passeig Miramar, va acollir ahir al vespre una tertúlia amb pescadors experimentats sobre pesqueres tradicionals a Cambrils. Un acte organitzat per l'associació Arjau - Vela Llatina de Cambrils que ha programat un seguit d'activitats relacionades amb la pesca tradiconal per les festes de Sant Pere sota el nom "L'ormeig. Pesca tradicional a Cambrils".

La primera activitat va ser la tertúlia d'ahir, que va comptar amb la presència d'unes 10 persones entre expescadors, patrons amb actiu i membres de l'Arjau, entre d'altres. Tal i com epxlicava un dels membres de l'Arjau –Jordi Piqué– "la idea va sorgir d'una trobada a la Costa Brava on vam veure que es feien aquests tipus de tertúlies i vam pensar que seria interessant fer-ho a Cambrils". Els assistents, molts d'ells amb una llarga experiència dins el món pesquer, van encetar la tertúlia recordant quin aspecte tenia el port de Cambrils quan ells van començara en el món de la pesca i recordant quines tècniques i quins instruments s'utilitzaven en aquells temps.

L'escenari de la tertúlia no era gratuït, i és que a banda que el bar on es va dur a terme la tertúlia està situat just davant del port, a la zona del Sorral, compta amb una decoració molt peculiar. La seva propietària, la Francine, ha ambientat el bar amb material pesquer antic.

La tertúlia d'ahir va ser l'acte que va encetar les activitats programades dins de la festa "L'ormeig. Pesca tradicional a Cambrils". Durant el proper dissabte dia 1 de juliol entre les sis de la tarda i les dotze de la nit s'han organitzat diferents actes al port i a la platja: jocs tradicionals amb l'Agrupament Escolta Gent de Mar, recreació de pesqueres tradicionals a la mar (calar el palangre i el tresmall), regata de bots tradionals amb el club Vent d'Estrop, subhasta de peix a l'antiga, recreació de pesqueres tradicionals nocturnes, entre moltes altres.

Comenta aquest article