Informació general

Un tall en el subministrament elèctric obliga a tancar les portes als establiments de la zona central del Port

Per Judit Pinazo

Dissabte, poc abans de les deu de la nit, un tall en el subministrament elèctric va deixar sense llum els establiments de la zona central del Port i els carrers propers a la plaça del Pòsit. El tall va durar més de dues hores, fet que va obligar alguns dels nombrosos restaurants i altres comerços de la zona a restringir els serveis, en uns casos, o bé, a tancar les portes. El tall es va produir perquè el transformador de la zona del Pòsit va saltar a causa de l'elevada temperatura a què va arribar, prop de 60ºC. L'any passat, a finals del mes de juny, també es van produir dos talls en aquesta zona pel mateix motiu, per això es va instal·lar un sistema d'aire condicionat al transformador per tal de mantenir una temperatura adequada i evitar així que el transformador saltés. Sembla ser que actualment aquests aparells d'aire condiconat s'havien retirat i per això dissabte a la nit no es va poder evitar el tall.

Segons Josep Enric Sirvent, propietari d'un establiment al carrer del Consolat de Mar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, l'any passat, i després d'alguna apagada i per tal d'evitar problemes, es va arribar a un acord entre Ajuntament i Fecsa-Endesa per tal que sempre hi hagués una brigada de la companyia elèctrica de guàrdia entre les 6 de la tarda i les 2 de la matinada, però segons Sirvent, això no ha estat així i per aquesta raó dissabte passat es va tardar tant en solucionar l'avaria.

Segons Sirvent, els restauradors estan molt molestos, ja que cada estiu passa el mateix i no hi ha manera de solucionar-ho, per això alguns propietaris d'establiments de la zona, com és el cas de Josep Enric Sirvent, han optat per comprar-se grups electrògens que els proporcionin electricitat en casos de tall de subministrament, i evitar que els productes dels seus establiments es facin malbé.

Per altra banda, alguns dels restauradors afectats, com és el cas de Pura Sabaté del restaurant La Gavina, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, asseguren que el tall va ocasionar importants pèrdues al sector, "només vam poder fer mig servei. Vam haver d'anul·lar moltes reserves". En aquells moments de nervis els afectats per l'apagada de la llum van buscar respostes de les autoritats. Segons Pura Sabaté, va contactar amb el regidor del barri del Port –Jordi Savall– i més tard amb l'alcalde –Robert Benaiges–, per tal d'explicar-li la problemàtica i demanar-li una solució com a màxim representant polític del municipi. Els comerciants i restauradors de la zona estan pensant en fer una recollida de signatures per empendre alguna acció legal en contra de Fecsa-Endesa.

Un transformador més potent

Segons declaracions de Robert Benaiges a Revista Cambrils Diari Digital, l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb Fecsa-Endesa perquè es busqui una solució immediata a aquesta problemàtica que es repeteix cada estiu. Segons Benaiges, "un dels principals problemes es que cada cop que sorgeix un problema d'aquestes característiques és difícil posar-se en contacte amb un responsable de la companyia elèctrica i cal solucionar-ho".
Segons l'alcalde, està previst que aquest dimecres Fecsa-Endesa instal·li un nou transformador que duplicarà la potència de l'actual i un nou sistema de refrigeració que el mantingui a una temperatura adequada. L'alcalde ha afirmat que donarà suport a totes aquelles queixes que els comerciants tirin endavant.

Comenta aquest article