Societat

L'esportista Joan Pahisa, d'un metre d'alçada, acosta els valors de la discapacitat als alumnes del Cardenal Vidal i Barraquer

Per Cristina Sierra

L'esportista va jugar a tennis taula amb els alumnes de quart de primària de l'escola

Els alumnes de quart de primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van rebre, ahir al matí, la visita de Joan Pahisa, un esportista amb una alçada de 98 centímetres. Pahisa, únic atleta de la delegació espanyola als Jocs Mundials de Talla Petita, va acostar els valors de la discapacitat i l'esperit de superació als xiquets. "Els nens quan em veuen per primer cop riuen però després de la xerrada veus que hi ha un canvi d'actitud", explicava l'esportista als mitjans de comunicació.

Pahisa té 29 anys i va estudiar Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Barcelona. Actualment està fent el doctorat i dóna classes a la Universitat Autònoma. Fa un parell d'anys que ofereix aquestes xerrades de sensibilització i explica als nens la seva experiència en el món de l'esport i els reptes diaris als que s'enfronta per la seva alçada. Pahisa va començar jugant a bàsquet quan era molt petit, després va practicar natació i des de fa uns 10 anys juga a tennis taula. Segons va apuntar l'esportista, el bàsquet és un esport que li agrada molt però es va veure obligat a buscar un esport que s'adaptés a la seva alçada i va ser quan va començar a jugar a tennis taula, esport que va practicar amb els nens de l'escola cambrilenca després de la xerrada.

Circuit de sensibilització

La visita de Joan Pahisa, que s'emmarca en el projecte de col·laboració entre Altrad Rodisola i la Fundació Adecco, no només es va centrar en la seva persona i en la pràctica del tennis taula, sinó que els xiquets van gaudir d'un circuit de sensibilització i van posar-se a la pell de les persones amb discapacitat a través de l'esport adaptat en cadira de rodes i d'altres activitats.

El director general de l'empresa Altrad Rodisola va afirmar que l'objectiu d'aquestes xerrades de sensibilització és transmetre als xiquets que totes les persones "som iguals i que ser més baix no és un obstacle pel nostre dia a dia". Per la seva part, director de la Fundació Vidal i Barraquer –Francesc Recasens– va manifestar que aquesta xerrada era el "millor exemple" que podien tenir els alumnes per a treballar els valors que es transmeten a l'escola. "Crec que és fantàstic transmetre que si tens un somni, hi pots arribar, això sí, amb esforç. Aquesta xerrada se centra en l'esforç de la superació i crec que serà molt positiu pels alumnes". Recasens també va apuntar que, en un futur, li agradaria que aquesta xerrada arribés als alumnes d'Educació Secundària.

Joan Pahisa va iniciar-se al tennis taula fa deu anys

Els alumnes van jugar a bàsquet en cadira de rodes

Comenta aquest article