Cultura

Cambrils recupera la Universitat d’Estiu de la URV

Per Redacció

El proper 18 de juny, Cambrils serà de nou una de les seus de la universitat d’estiu de la URV amb la celebració del curs ‘Ferrocarril, turisme i sostenibilitat: una perspectiva des de la Costa Daurada’. El curs, que es pot consultar en aquest enllaç, està obert a tothom, pretén aportar informació clau i contribuir al debat sobre les interaccions entre un binomi clau per al nostre territori: el transport i el turisme. Així, es donarà un protagonisme especial al paper que han de jugar les infraestructures ferroviàries (existents i previstes) i al repte d'afrontar una mobilitat més sostenible en el context d'una destinació turística com la Costa Daurada. També es presentaran exemples d'altres contextos territorials que ajudin a aportar diferents enfocaments al debat.

Després d’uns anys sense acollir cap curs d’aquestes característiques degut als ajustos econòmics que s’han hagut de dur a terme, el Museu d’Història de Cambrils en col·laboració amb la Facultat de Turisme i Geografia, a través de l’Antena del Coneixement de la URV al municipi, ha treballat intensament per tal de recuperar la Universitat d’Estiu a Cambrils a través d’aquest curs.

El programa

El curs s’iniciarà a les 16 hores al Centre Cultural amb la presentació de la jornada. A continuació, se celebrarà la ponència "Corredor ferroviari del Mediterrani: una visió de conjunt i les seves implicacions per les comarques de Tarragona" per part de Josep Vicent Boira, professor del Departament de Geografia de la Universitat de València. En acabar, serà el torn de "L'arribada de l'alta velocitat ferroviària a Alacant: quines implicacions té per al turisme?" per part d’Armando Ortuño, professor del Departament d'Edificació i Urbanisme de la Universitat d'Alacant.

Just després d’una petita pausa, tindrà lloc la taula rodona "Infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona: situació actual i reptes de futur" que comptarà amb la participació de Gemma Aguilera, periodista i autora de "La gran bacanal"; Cristian Bardají, Observatori d'Infraestructures del Corredor del Mediterrani, Cambra de Comerç de Barcelona; Daniel Miravet, autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona; i Aaron Gutiérrez, professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. La taula estarà moderada per Jordi Cáceres, membre del gabinet d'estudis de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Matrícula oberta

Totes aquelles persones interessades en assistir-hi, es poden inscriure a través de la pàgina web de la Universitat Rovira i Virgili. El preu, sense reconeixement de crèdits però amb dret a certificat d’assistència és de 15 euros per persona.

Aquest curs s’inclou dins de les activitats que des de l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils han programat per recordar l’entrada en servei fa 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Castelló amb l’estació a Cambrils.

Comenta aquest article