Tema del mes

Desig de pau al món

Per Marcel Rubio



Pintada d'un mural a càrrec del col·lectiu Cambrils Art Total
En el decurs d’aquest mes de febrer, Cambrils ha estat el marc de diferents actes i manifestacions públiques que han tingut com a denominador comú expressar un desig de pau al món i cridar un no a la possible guerra que des de fa setmanes amenaça l’Iraq

Lectura de poemes

El primer dels actes que es va celebrar contra el possible atac a l’Iraq va tenir lloc el passat 3 de febrer a la sala d’actes de l’IES Cambrils. El departament de llengua i literatura espanyoles d’aquest centre va ser l’encarregat d’organitzar aquest acte. Amb el títol "Un poema per a aturar la guerra", es va convidar els assistents a llegir un poema i així posar de manifest que la paraula pot ser la millor arma contra la ignomínia i la barbàrie. A més d’alumnes i professors, en aquest acte hi va participar l’equip de govern municipal en ple que va interrompre la seva reunió de coordinació dels dilluns al vespre per tal d’assistir-hi. Com a testimonis del país que a hores d’ara protagonitza la crisi, hi eren presents dos iraquians d’origen però que actualment tenen la residència a Catalunya. Un d’aquests dos era el cambrilenc Kamal Sultan.

Manifest per la pau

Del 31 de gener al 7 de febrer els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van treballar sobre els valors de la pau aplicats a les diferents matèries docents. El divendres 31 de gener, els alumnes de primària van expressar aquest desig de pau congregant-se al pati del col·legi i fent rotllanes tot donant-se les mans. Els alumnes d’ESO d’aquest centre, per la seva part, van fer una manifestació, el 7 de febrer, que va sortir del recinte del col·legi i es va aturar a la plaça de Carles Roig. Allí es va llegir un manifest per la pau i es va guardar un minut de silenci.


Manifestació d'estudiants davant l'Ajuntament
Mural de protesta

El col·lectiu Cambrils Art Total va organitzar, el passat 23 de febrer, un acte de protesta contra el possible atac a l’Iraq que va consistir en pintar un gran mural al passeig marítim. A part, els membres d’aquest col·lectiu van pintar la cara amb el lema reivindicatiu del "No a la guerra" a tothom que ho volia. La pancarta reivindicativa es va penjar a la façana de l’Ajuntament l’endemà dilluns.

Manifestació d’estudiants

L’Ajuec, per la seva part, va convocar una manifestació el 27 de febrer a la 1 del migdia davant les portes de l’Ajuntament en la qual s’hi van donar cita més de 200 estudiants. Aquest acte va consistir, bàsicament, en la lectura del manifest titulat "No a la guerra" que va anar a càrrec del president de l’Ajuec, Marc Just. Aquest manifest es va elaborar comptant amb les diferents opinions recollides a cadascuna de les classes dels instituts cambrilencs.

§ Multitudinària manifestació a Tarragona§ Milers de persones, 30.000 segons els organitzadors, es van aplegar a la manifestació que es va celebrar el passat 15 de febrer a Tarragona per cridar un "No a la guerra" rotund. La impressionant gernació que s’hi va aplegar ha fet que es consideri com la manifestació més multitudinària de la història de la ciutat. A aquesta manifestació s’hi van desplaçar molts cambrilencs i gent de tota la demarcació tarragonina. La marxa va començar a la Rambla Nova, es va dirigir a la plaça Imperial Tàrraco i va acabar a la plaça de la Font amb la lectura d’un comunicat final. Aquesta manifestació va ser una de les 60 que es va celebrar a l’estat i de les moltíssimes arreu del món, el mateix dia i a la mateixa hora, per protestar per la possible intervenció armada a l’Iraq.

  

Comenta aquest article