Cultura

Cambrils i Reus celebren una nova edició dels seus festivals de curtmetratges

Per Marcel Blàzquez

El mes de febrer ha acollit l’edició dels festivals de curtmetratges de Cambrils i Reus.
El festival cambrilenc va tenir lloc del 6 al 8 de febrer amb tres projeccions dels curtmetratges seleccionats al Cinema Municipal Rambla i amb una bona entrada de públic. Les obres no seleccionades es van poder veure durant tota aquella mateixa setmana en sessió contínua de 5 a 8 de la tarda al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils.

Pel que fa al Festival Europeu de Curtmetratges de Reus, al qual accedeixen els tres guardonats al festival cambrilenc, va constar de dues projeccions de curtmetratges i tot un seguit d’activitats paral·leles que giraven a l’entorn del fet que aquesta edició del festival estava dedicat a França.

L’organització dels festivals va a càrrec de la POCC, Petita Organització Cinematogràfica de Cambrils, en coorganització a Reus amb l’Imac i el Teatre Bartrina.

Guanyadors del Festival de Cambrils

El dissabte 8 de febrer, després de la projecció de l’última sessió de curtmetratges, es va fer públic el verdicte del jurat del Festival de Curtmetratges de Cambrils.

El primer premi el va obtenir el curtmetratges Robando el rock and roll, dirigit per Miguel Ángel Lamata, un curtmetratge d’acció que va sorprendre pels efectes visuals i amb un argument ple de sorpreses que acaba amb un final violent i inesperat. Aquest primer premi estava dotat amb 1.200 euros i quedava automàticament seleccionat per participar al Festival de Reus.

El segon premi, dotat amb 600 euros, el va obtenir el curt Mala Espina, de Belén Macías, que relata els problemes que ocasiona una adolescent a la seva família durant les vacances d’estiu quan se li presenten els símptomes de patir esquizofrènia.
Durant les projeccions el públic va poder votar quin creia que era el millor curtmetratge i aquest premi, el del públic, va recaure en el film Angel, del director cambrilenc Denis Rovira. Angel relata la història de dues bessones que queden distanciades per la malaltia mental que pateix una de elles després d’un fet traumàtic en la seva infantesa. El seu retrobament ja d’adultes no serà gens fàcil i l’apropament que experimenten, recordant el moment que les va separar, condueix cap a un final tràgic.
Aquests tres curtmetratges van participar al Festival de Reus on els curtmetratges Mala Espina i Angel van obtenir també premis. Mala Espina es va emportar el premi Taller Bigas Luna a la millor història i Angel, de Denis Rovira, guanyava a Reus el premi a la millor banda sonora original.

Finalment, es va atorgar un quart premi concedit per l’Associació Fotogràfica de Cambrils a la millor fotografia dels curtmetratges projectats. Aquest premi va ser per Déjàvu, de Jesús Garcia, un film que narrava l’encontre entre dos dones en un mateix espai però en diferents èpoques històriques.

El FEC de Reus honora França

El Festival Europeu de Curtmetratges de Reus programar dos retrospectives de directors francesos, Jacques Tati i Manuel Poirier dins dels actes dedicats a França. Pel que fa al guanyador del festival, va ser el curtmetratge Notre père, de la francesa Estelle Larrivaz, i el premi del públic va recaure en la cinta italiana Rosso fango, de Paolo Ameli.

Comenta aquest article