Informació general

Cambrils, amfitrió de la presentació del projecte turístic i gastronòmic de les Terres de l'Ebre, Tarragona Sensations

Per Berta Ruiz

La presentació es va fer al parc del Pescador; d'esquerra a dreta: Camí Mendoza, Quim López, Ignasi Basora, Fran López, Albert Grasa i Alfredo Ferré

El parc del Pescador va acollir, ahir a la tarda, la presentació del projecte turístic Tarragona Sensations, una iniciativa que reuneix sis propostes turístiques i gastronòmiques a les Terres de l'Ebre: la Catedral del vi de Pinell de Brai, la Festa del Renaixement a Tortosa –que tindrà lloc del 23 al 26 de juliol–, el Castell de Miravet, Musclarium, Tortosa, ciutat del Renaixement, i l'Hotel Villa Retiro de Xerta (anteriorment anomenat el Torreó de l'Indià del xef Fran López, posseïdor d'una estrella Michelin). L'acte va ser presentat per Ignasi Basora, emcarregat d'organitzar l'activitat.

Cambrils amfitrió de la presentació del projecte

Cambrils, com a capital gastronòmica de la Costa Daurada, va exercir, ahir, com a amfitrió de la presentació d'aquest projecte. Tal com va manifestar l'alcaldessa –Camí Mendoza–, "iniciatives com aquestes són molt positives per promocionar el territori, tant pels turistes que ens visiten com pels mateixos cambrilencs. Des de l'Ajuntament de Cambrils estem disposats a col·laborar en aquestes aliances". Per la seva part, el regidor de Turisme de Tortosa –Alfredo Ferré– va afirmar que "hem de vendre el nostre producte de les Terres de l'Ebre a la Costa Daurada i, a Cambrils, que és un referent de turisme. Busquem un projecte de col·laboració públic-privada, així com les empreses que són punteres al territori com són els germans López Gilabert –amb l'Hotel Villa Retiro– i Musclarium, una iniciativa jove que ofereix una activitat diferent a la badia dels Alfacs". Ferré també va aprofitar per anunciar que des de demà dijous i fins diumenge, Tortosa vuirà la vintena edició de la Festa del Renaixament.

Per altra banda, Albert Grasa de Musclarium i Quim López Gilabert de la Catedral del vi de Pinell de Brai van explicar les seves dues iniciatives de turisme i gastronomia. Per un costat, Albert Grasa va explicar que Musclarium consisteix en pujar a una musclera i degustar musclos i ostres de la badia dels Alfacs, maridades amb cava i vins de la terra. Per la seva part, Quim López va explicar els inicis de la Catedral del vi de Pinell de Brai que, avui dia, ofereix la possibilitat de visitar un celler modernista –creat per Cèsar Martinell–, fer un tast de vins, visitar la botiga gastronòmica, la vinoteca i el restaurant.

Comenta aquest article