Es realitzen intervencions arqueològiques a la zona de la Carlania per protegir la construcció
Imatge de les restes de la Carlania el passat 19 de juny, poc després que s'hi fessin els treballs arqueològics |
Entre el 29 de maig i el 2 de juny es van fer diverses intervencions arqueològiques en aquesta zona de la Carlania sota la direcció de larqueòleg Moisés Díaz García de lempresa Codex, amb treballs de poda, neteja de la vegetació i la realització de rases arqueològiques per aportar el màxim dinformació sobre lestructura i datació de ledifici.
Els treballs han donat com a resultat la quasi delimitació de ledifici, del qual es conserva una part visible, però que en els seus orígens ocupava una major superfície. També sha pogut constatar el fet que la zona conservada tenia almenys planta baixa i un pis a sobre, i en un dels seus laterals, concretament a la banda est, hi sobresortia una possible torre angular.
Pel que fa a la datació de ledifici, no shan recuperat elements que aportin noves dades sobre la seva cronologia, tot i que pel mètode constructiu utilitzat, es pot parlar dun exemple darquitectura militar medieval molt destacable.
Actualment sestà estudiant la possibilitat de deixar dins duna zona verda les restes localitzades i integrar-les a lentorn urbanitzat de la futura pista datletisme de Cambrils. Des del Museu dHistòria de Cambrils, sha iniciat la valoració duna possible consolidació de les restes visibles de la construcció, ja que el pas del temps i la tipologia constructiva dels murs acceleren lacció negativa dels agents meteorològics.
Reportatge: La Carlania, un llegat excepcional per conèixer