Joan Codina: "Vaig desfer els palets i a partir d'aquí vaig crear obres relacionades amb la dona"
![]() |
Joan Codina al costat d'una de les peces de la seva mostra |
La sala Àmbits acollia, ahir al vespre, l'acte d'inauguració de l'exposició "Palet" de l'artista Joan Codina. La base material utilitzada per a lelaboració de les obres són palets que han tingut usos anteriors, que provenen dun magatzem de material per a la construcció. Amb aquestes fustes, que tenen les marques impreses del treball, Codina hi treballa. "Vaig desfer els palets i a partir d'aquí vaig crear obres relacionades amb la dona i amb l'estatus que té la dona actualment a la societat. Fa 110 anys, les dones anarquistes denunciaven el seu estat a la societat i, curiosament, avui encara hi ha molts punts en comú. És una metàfora perquè del palet m'interessa la seva textura, els cops, els forats, totes les marques del que ha hagut de suportar per transportar les càrregues d'un costat a l'altre". Les peces són cares de dones, "models de dones del meu entorn, però això tampoc és important, simplement per agafar una referència". Per a pintar aquestes peces, Codina fa ús del grafit.
Finalista de la Biennal dArt Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2014
Joan Codina, de Guissona, graduat Multimèdia i tècnic en automatismes i sistemes programables, va estudiar un any dil·lustrador a lEscola Massana de Barcelona. Amb això, encetava un camí autodidacta de recerca cap a diferents formes dexpressió artística: pintura, il·lustració, còmic, escultura i fotografia. No és fins a la última dècada que ha mostrat la seva obra en públic a través dexposicions individuals o col·lectives. A més, setmanalment lautor col·labora amb una vinyeta al setmanari La veu de la Segarra.
Codina ha realitzat diverses exposicions individuals en què destaquen lexposició a la sala municipal dIgualada amb la mostra de pintura Blau Intemporal (2012), lexposició sota el títol de Cossos negres a la galeria dart dAgramunt (2013) i lexposició sota el títol No Future al local Velcro Club de Terrassa (2014). A més, ha estat seleccionat finalista de diversos premis, on destaca, per exemple, laccèssit obtingut a la Biennal dArt Contemporani Gastronòmic de Cambrils 2014.