Societat

El V Sopar de les Estrelles Michelin oferirà un àpat solidari en la lluita contra el càncer i la leucèmia

Per Redacció

Cuiners de participaran al sopar solidari contra el càncer i la leucèmia

Un any més, el complex educatiu de Tarragona (antiga Laboral) acollirà el V Sopar contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona, Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro, i Jeroni Castell de les Moles encapçalaran el cinquè sopar contra el càncer i la leucèmia que es realitzarà el proper divendres, 6 de novembre, a partir de les 21.30 hores. A aquests cuiners els acompanyaran els restauradors, Marco Borromeo, de Palau del Baró, Àngel Jiménez, del complex educatiu Tarragona, Marco Carreiro, de pastissos de crema i Gabri Olivier de geladeria Olivier i Jordi Grifoll de Lounge Cambrils com a coordinador del servei a taula. A més, es comptarà amb el pa elaborat pel Forn Andreu de Tarragona.

Els fons que es recaptin en aquest sopar es destinaran a les entitat de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a la Fundació Carreras Contra la Leucèmia.
El sopar s’ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncer, i la Fundació Carreras Contra la leucèmia, ja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d’alguna població de fora de Catalunya.

Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte  2100-3510-76-2200196217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l’entrada. El preu del sopar és de 40 euros per persones i cal recordar que les taules completes són de 6 persones.
Un any més, durant el sopar es realitzaran sortejos de diferents obsequis i regals cedits per múltiples comerços de la ciutat i la demarcació de Tarragona així com objectes artístics i esportius.

Un menú gastronòmic amb estrella

El sopar s’iniciarà amb uns aperitius compostos per encenalls de pernil ibèric amb pa amb tomàquet per part d’Avicsa. Els aperitius elaborats per Jeroni Castell: hot-dog de tonyina en pa al vapor i romesco picant, tapa variada i vermut servit en copa, i cucurutxo de pa amb tomàquet i pernil. Els elaborats per Diego Campos, bombó de foie i mousse de formatge fresc, pernil ibèric, compota de ceba i quicos; brioche al vapor fregit amb verduretes gambes i shisho amb maionesa de quimtxi, i ànec a la taronja. L’elaborat per Àngel Jiménez, bunyols de bacallà sobre romesco fred. L’elaborat per Marco Borromeo: esferificació de menta amb mousse de roquefort i vidre de remolatxa.
El primer plat, a càrrec de Fran López de Villa el retiro serà quallada de parmesà, pollastre a baixa temperatura, all negre i bolets. I el plat principal, elaborat per Joan Bosch, de Can Bosch serà jarret de vedella a baixa temperatura amb cremós de carabassa i verdures de tardor. El prepostre de Gabri Olivier, gelat de marron glacé sobre llit de pomes i gotes de vi. I el postre de Marco Carreiro de Pastissos de Crema, macarron de gerd, iogurt,  i menta. El sopar acabarà amb els cafès i els petits fours.

La Lliga

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre fa vint-i-dos anys que està present a la demarcació. L’entitat s’ha convertit en un referent a la demarcació de Tarragona pel que fa al suport al malalt oncològic, així com a l’assistència pisco-social des dels Grups d’Ajuda Mútua. La Lliga és un referent a nivell de país gràcies als 10 GAM distribuïts arreu de la demarcació.
Actualment, la Lliga realitza voluntariat hospitalari a l’Hospital Sant Joan de Reus, l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital de Santa Tecla, l’Hospital del Vendrell i l’Hospital Verge de la Cinta i a l’Hospital Pius de Valls. Actualment, l’entitat compta amb 122 delegacions, 2.500 socis i prop de 1.500 voluntaris.

Comenta aquest article