Gran èxit de la sisena mostra "Cambrils, entrada al país del vi"
![]() |
Aspecte de la Mostra de Vi i Gastronomia, el passat diumenge al migdia |
El bon temps i el pont festiu del 12 d'octubre han propiciat una afluència molt important a la sisena Mostra de Vi i Gastronomia "Cambrils, entrada al país del vi" que s'ha portat a terme des del passat divendres a la tarda fins ahir, dilluns, al parc del Pescador. La mostra va tancar ahir dilluns amb 12.544 tastos de vins servits i 4.627 tapes elaborades, superant les expectatives previstes i reunint al voltant d'uns 12.000 visitants en els tres dies i mig que va durar el certamen.Les xifres d'enguany són força superiors a les de l'any passat i es destaca el reclam que ha suposat per visitants provinents de països com ara França, Anglaterra, Alemanya, Suècia i Holanda a part dels visitants provinents de l'Aragó, País Basc i Navarra.
La inauguració oficial de "Cambrils, entrada al país del vi" es va fer aquest passat divendres a la tarda i es va fer amb els parlaments de l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el vicepresident tercer de la Cambra de Comerç de Reus, Joan Albert Campos i el delegat territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Anton Vallvé. Després de les intervencions de les autoritats es va començar a fer el recorregut pels estands i es van iniciar els primers tallers associats a la mostra vinícola.
Aquestesdeveniment, organitzat pel Patronat de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, ha reunit un total de 15 cellers que han portat una mostra de les diferents D.O de la demarcació tarragonina, així com un total de 28 restaurants cambrilencs que han ofert les tapes i les degustacions gastronòmiques. També s'ha comptat amb 3 establiments que han servit tapes i elaboracions dolces, i amb tres productors gastronòmics de Cambrils que han exposat els seus productes.
Tastos, tallers i activitats per a la canalla
El programa de la fira ha seguit el model d'edicions anteriors. Els assistents van poder comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5 euros i amb diferents combinacions. Com cada any s'han fet activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com ara els tastos guiats de vi que s'han organitzat cada tarda de les 18h a les 20h de la mà del sommelier Xavier Fortuny.
Una de les novetats d'enguany gràcies a la col·laboració amb el Departament de Cultura i la D.O Tarragona ha estat el taller "Art i vi es fusionen", amb la participació d'onze artistes cambrilencs: Eva Gil, Dolors Ortuño, Dolors Ruiz, Jesús Gómez, Laura Mestres, Maria Lluïsa Recasens, Marta Claret, Marta Fàbregas, Nuri Mariné, Núria Pons i Pedro Calavia. Tots ells van presentar diferents creacions artístiques fetes amb les mares del vi (lessència del raïm).
Com en totes les edicions anteriors, en aquesta mostra tampoc hi han faltat les activitats adreçades a la canalla. Durant tots els dies de la fira s'han ofert diferents tallers familiars gratuïts sota el títol "Cultura del vi per a infants".