De ruta per les Oliveres reuneix més de vuitanta participants en la seva segona edició
Un moment de l'entrada de les olives al molí de la Cooperativa, en la ruta de dissabte a la tarda |
Dissabte a la tarda va tenir lloc la segona edició del taller familiar De Ruta per les Oliveres, que incloïa lactivitat de collir olives i visitar el molí doli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Més de vuitanta persones entre adults i xiquets es van trobar a lentrada de lAgrobotiga de la Cooperativa per participar en aquesta activitat prevista dins de les Jornades Gastronòmiques amb oli nou verge extra, organitzades conjuntament entre lAjuntament i la Cooperativa. Una activitat totalment interactiva explicada per la cap de producció de la Cooperativa, M. Pilar Isern. La novetat denguany va ser una primera part per conèixer el projecte endegat per la Cooperativa LifeCoop2020, destinat a lestalvi energètic i a la generació denergia procedent de diverses fonts renovables, que es porta a terme en una finca propietat de la Cooperativa, i que va interessar molt als assistents.
A continuació i a la mateixa finca tothom que ho va voler va poder participar en la collita dolives, on els nens van ser els primers protagonistes fent servir les pintes per fer caure olives a les borrasses i recollir-les. Després es va poder seguir tot el procés delaboració de loli al molí de la Cooperativa, des que es descarreguen les olives, es pesen i es netegen, fins que passen finalment al molí per ser molturades i sinicia el procés dextracció doli verge extra per centrifugació, sense cap altra manipulació de loli. Els assistents a la ruta es dividir en dos grups per visitar linterior del molí i la zona demmagatzematge en dipòsits de loli. Al finalitzar la visita tothom va poder gaudir dun berenar que va consistir en la degustació de rostes de pa torrat amb oli nou, amb vi pels adults i pa torrat amb xocolata i oli pels més petits.