Societat

De ruta per les Oliveres reuneix més de vuitanta participants en la seva segona edició

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de l'entrada de les olives al molí de la Cooperativa, en la ruta de dissabte a la tarda

Dissabte a la tarda va tenir lloc la segona edició del taller familiar De Ruta per les Oliveres, que incloïa l’activitat de collir olives i visitar el molí d’oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Més de vuitanta persones entre adults i xiquets es van trobar a l’entrada de l’Agrobotiga de la Cooperativa per participar en aquesta activitat prevista dins de les Jornades Gastronòmiques amb oli nou verge extra, organitzades conjuntament entre l’Ajuntament i la Cooperativa. Una activitat totalment interactiva explicada per la cap de producció de la Cooperativa, M. Pilar Isern. La novetat d’enguany va ser una primera part per conèixer el projecte endegat per la Cooperativa LifeCoop2020, destinat a l’estalvi energètic i a la generació d’energia procedent de diverses fonts renovables, que es porta a terme en una finca propietat de la Cooperativa, i que va interessar molt als assistents.

A continuació i a la mateixa finca tothom que ho va voler va poder participar en la collita d’olives, on els nens van ser els primers protagonistes fent servir les pintes per fer caure olives a les borrasses i recollir-les. Després es va poder seguir tot el procés d’elaboració de l’oli al molí de la Cooperativa, des que es descarreguen les olives, es pesen i es netegen, fins que passen finalment al molí per ser molturades i s’inicia el procés d’extracció d’oli verge extra per centrifugació, sense cap altra manipulació de l’oli. Els assistents a la ruta es dividir en dos grups per visitar l’interior del molí i la zona d’emmagatzematge  en dipòsits de l’oli. Al finalitzar la visita tothom va poder gaudir d’un berenar que va consistir en la degustació de rostes de pa torrat amb oli nou, amb vi pels adults i pa torrat amb xocolata i oli pels més petits.

Comenta aquest article