Informació general

La província de Tarragona comptarà a partir d'ara amb 174 agents més de la Guàrdia Civil

Per Judit Pinazo



Un dels 174 nous efectius saludant Joan Maria Abelló acompanyat de Laurentino Ceña, ahir a Tarragona
Des d'ahir la província de Tarragona compta amb nous efectius de la Guàrdia Civil. Concretament 174 nous agents que s'han incorporat a la Comandància de Tarragona i que es distribuiran per bona part dels municipis de la província. La incorporació d'aquests efectius suposa un augment en la plantilla de 86 places i actualment es compta amb un total de 1.200 efectius de la Guàrdia Civil per tota la província de Tarragona.

L'acte d'incorporació dels nous agents es va celebrar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona i va comptar amb la presència del subdelegat del Govern a Tarrgona –Joan Maria Abelló–, acompanyat del tinent coronel de la Guàrdia Civil Laurentino Ceña, cap de la Guàrdia Civil a Tarragona.

Augment de la plantilla

Amb la incorporació dels 174 agents s'incrementa el personal alhora que s'amplien les dotacions en la majoria de casernes de la provínicia de Tarragona. En l'acte d'incorporació dels nous agents, Abelló va destacar la feina feta pel govern central en matèria de seguretat ciutadana fins ara i l'esforç que s'ha fet enguany per tal d'augmentar la plantilla de les forces públiques de seguretat, tant de Policia Local com de la Guàrdia Civil. Segons Abelló és el primer any que es pot parlar d'un reforç a la plantilla de la comandància de Tarragona i Abelló va afirmar: "tenim unes plantilles que estan per damunt del 100%, amb la qual cosa consolidem els reforços que s'havien promès des del govern central". Això, segons Abelló, ha estat possible perquè enguany s'han augmentat les places a concurs d'ocupació pública als cossos de segueretat.

Abelló va remarcar també les dades referents als índexs de delinqüència, que segons el subdelegat han disminuït considerablement, concretament el descens delictiu del mes de juny d'enguany ha disminuït un 8% si es compara amb el mateix període de l'any passat. Prova d'aquest descens, explicava Abelló, és la desarticulació, per exemple, de la banda de lladres silenciosos ubicats a Maspujols i que havien dut a terme, segons sembla, nombrosos robatoris a la comarca.

La distribució

Els 174 nous agents es distribueixen per totes les companyies de la comandància de Tarragona i per tant a la majoria de pobles que fins ara presentaven falta d'agents. Abelló va destacar que la major part dels agents es destinaran a les poblacions més grans "és indubtable que a ningú se li escapa que a llocs com Salou, Cambrils, el Vendrell o Calafell, hi van més persones destinades perquè són els llocs en què hi ha més problemàtica i més índex de delinqüència".

Tot i així ni Abelló ni el tinent coronel Laurentino Ceña van facilitar el nombre d'efectius que es destinaran en concret a la caserna de Cambrils i l'únic que van assegurar és que el nombre d'agents que es destinaran a la Costa Daurada se situa al voltant dels 200.

Comenta aquest article