Societat

Cambrils clou el cicle gastronòmic anual amb les jornades dels Fideus Rossos

Per Lluís Rovira i Barenys

La regidora de Promoció Econòmica, Ana López; l'alcaldessa, Camí Mendoza, i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, Ángel Pérez, ahir, a la roda de premsa de presentació de les jornades dels Fideus Rossos

El calendari gastronòmic local es clou, aquest mes de novembre, amb les jornades dels Fideus Rossos, que s'inicien aquest proper divendres 13 de novembre i es clouran el diumenge 29 d'aquest mateix mes de novembre. Una trentena de restaurants cambrilencs participen d'aquesta promoció i ofereixen uns menús que oscil·len entre els 18 euros, el més barat, fins els 42 euros, el més car. La presentació de les jornades dels Fideus Rossos es va fer, ahir, a l'Ajuntament i va comptar amb la participació de l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López i el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Ángel Pérez.

L'alcaldessa va destacar que aquestes jornades ja formen part de la tradició gastronòmica local i que els fideus rossos és un plat genuïnament cambrilenc. La regidora de Promoció Econòmica, per la seva part, va destacar el fet que aquestes jornades arriben a la seva tercera edició i també va voler fer incís en la bona col·laboració entre l'Ajuntament i el sector de la restauració local. Aquestes són les sisenes jornades gastronòmiques d'enguany i signifiquen "la cloenda d'un any gastronòmic que ha tingut un molt bon resultat". El calendari gastronòmic es va iniciar amb les jornades de la Galera i va seguir amb les de la Carxofa, la del Romescu, la del Calamar, la de l'Oli Nou i les dels Fideus Rossos, que tanquen el cicle. De totes aquestes jornades, la novetat d'enguany han estat les jornades del Calamar. A banda d'això, durant l'any també es fan dues rutes de la Tapa.

Uns 10.000 menús en cada jornada gastronòmica

El representant de l'Agrupació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils va remarcar que ara fa quatre anys, "ens vam plantejar el repte de consolidar un calendari gastronòmic de Cambrils i n'estem molt contents del resultat". Ángel Pérez també va destacar que els fideus rossos és un plat típic de Cambrils, "és cuina marinera i els restaurants l'hem treballat molt bé".
D'altra banda, tot i que no disposen de xifres exactes dels menús que se serveixen en els restaurants que participen de les promocions gastronòmiques cambrilenques, Pérez xifra els xifra en aproximadament uns 10.000.

Restaurants participants

Els  restaurants que participen en aquestes jornades són: Acuamar, Al Punt, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic de Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Moll, El Morter, El Pescador, El Pósito, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, La Sacristia del Port, Lekeitio, Les Barques, L’Original, Miramar, Montserrat, Nou Piñas, Portus, Rincón de Diego i  Vora.






Comenta aquest article