Informació general

Les obres de la nova via fèrria a la zona esportiva comportaran el desviament de la canonada del minitransvasament

Per Lluís Rovira i Barenys



Tanca col·locada erròniament al mig del tercer camp de futbol de la zona esportiva municipal
El dimecres passat a mitja tarda es van començar a col·locar les tanques que han de delimitar la zona d'afectació de les obres de construcció del nou traçat ferroviari a la zona esportiva municipal. Les tanques, però, es van col·locar de manera errònia al mig del tercer camp de futbol i s'hauran de reubicar al lloc adequat.

D'aquesta manera es fan els primers passos del que ha de ser la construcció de la nova via fèrria en aquesta zona. La zona delimitada inclou la part d'accés a les instal·lacions esportives i comportarà l'enderroc dels magatzems que hi ha a l'antiga pista de karts i la tala d'alguns pins i garrofers que hi ha a l'actual zona d'aparcament de cotxes. L'accés a la zona esportiva del camp de futbol es modificarà. S'habilitarà un pas per la part nord de les instal·lacions i una zona d'aparcament entre el tercer camp de futbol i la galeria de tir.

Abans d'iniciar la construcció del viaducte s'hauran de descobrir les canonades d'aigua per fer les desviacions de serveis corresponents. També s'haurà de desviar la canonada del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), és a dir, la del minitransvasament de l'aigua de l'Ebre, ja que un dels peus del viaducte coincideix amb el seu traçat. Paral·lelament s'aniran construint les sabates del futur viaducte, de manera que el mes de setembre de l'any vinent es podrien començar a col·locar els suports del viaducte.

S'escurça el camp de futbol

D'altra banda, s'ha previst escurçar el camp de futbol una mica menys de 10 metres. L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb l'empresa, que va col·locar la gespa artificial per tal que s'efectuï aquesta actuació tan aviat com sigui possible. Segons explica el regidor d'Esports –Jordi Savall–, els camps de futbol han de tenir un mínim de 90 metres de llarg per ser reglamentaris, "en aquest cas quedarà un camp de 92 metres. Un cop s'acabin les obres retornarem les antigues dimensions al camp".

Paral·lelament s'està treballant en el procés previ a la construcció dels dos nous camps de futbol que s'epera que siguin una realitat el proper mes de març.

Comenta aquest article