Informació general

S'arriba a l'acord definitiu per a l'extracció d'àrids destinats als talussos de la variant de l'N-340

Per Lluís Rovira i Barenys



Obres de la variant a la cruïlla de la carretera de Montbrió
El passat dijous, 3 d'agost, es va fer efectiva la signatura entre l'empresa constructora i el propietari de la finca més gran de la que s'han d'extreure les terres per a fer els talussos de la variant de l'N-340. Finalment, doncs, s'ha arribat a un acord entre les dues parts després d'unes quantes setmanes de negociacions. Aquest propietari aporta uns 500.000 m3 de terra, és a dir, la meitat del total de terra que es necessita per a fer els talussos de la variant en el tram que va des de la carretera de Montbrió fins a la riera de Riudecanyes. 

Amb aquestes terres es cobreixen les necessitats de la variant a la nostra població després que des de fa unes quantes setmanes ja s'hagués arribat a un acord amb d'altres propietaris per a l'extracció de terres. En tot aquest procès de negociació entre l'empresa constructora, Comsa, i el propietari del terreny hi ha intervingut la regidoria d'Urbanisme. Joan Recasens, regidor d'Urbanisme, expressava la seva satisfacció per l'acord assolit ja que, segons va manifestar a Revista Cambrils Diari Digital, "això permetrà acabar tota la modificació del projecte i permetrà desafectar les finques que estaven afectades inicialment. La negociació ha estat costosa però s'ha de dir que hi ha hagut bona voluntat de totes les parts."

Cal dir que, en un primer moment, el Ministeri havia previst l'afectació de 30 hectàrees de terrenys per a l'extracció d'àrids de diverses finques agrícoles en plena producció que es trobaven situades entre el torrent del Gener i la riera de Riudecanyes i a sota de l'autopista, una zona protegida pel POUM. Els 5 propietaris afectats per aquestes expropiacions es van negar de manera reiterada a signar les actes prèvies d'ocupació.

Tram nord

Les obres de l'altre tram de la variant, que van des de la carretera de Montbrió fins el límit amb el terme de Vila-seca, van a càrrec d'una altra empresa. En aquest cas, segons senyala Joan Recasens, "hem demanat a aquesta UTE que s'encarrega de les obres que ens presenti tota la documentació per veure si els àrids que han d'extreure per a fer les obres tenen la conformitat de Medi Ambient i de l'ACA".

Comenta aquest article