Informació general

La Unió de Botiguers considera que la venda il·legal és un problema que afecta a tothom

Per Lluís Rovira i Barenys



Venda il·legal al passeig litoral d'Horta de Santa Maria, a finals del passat mes de juliol
La Unió de Botiguers va difondre, ahir, un comunicat en el que responia a les declaracions fetes per l'alcalde, Robert Benaiges, fa una setmana. La Unió de Botiguers diu en el seu comunicat que ja fa anys que estan denunciant aquest fet, en aquesta i en anteriors legislatures, "la única resposta és la detenció d'unes quantes persones que practiquen aquesta venda i després de pagar la multa insignificant de 50 euros se'ls hi torna el gènere i tornen a vendre a un altre lloc". La UB, a més, afirma que tant a Salou com a Vila-seca hi ha més control sobre la venda il·legal.

En el comunicat de la Unió de Botiguers s'afirma que els botiguers estan nerviosos "perquè degut a aquest problema disminueixen els nostres ingressos i per altre banda paguem més impostos. Ens sentim insegurs, ja no solament els comerciants, sinó també la gent de la nostra població i els turistes. Amb els cartells informatius només pretenem que la gent del carrer, tant els de Cambrils com els visitants, s'assebentin de la nova normativa aprovada per vostès i sàpiguen alguns dels perjudicis que causa aquesta compravenda il·legal".

El comunicat també fa esment de la reunió mantinguda el passat dimarts 8 d'agost entre els representants de la UB, acompanyats pels regidors Jordi Savall i Oliver Klein, i el subdelegat del Govern, Joan M. Abelló en la que aquest darrer va prometre ajuts puntuals a la policia local. El proper 25 d'agost la UB mantindrà una reunió amb la directora del Servei Territorial del Departament de Comerç de la Generalitat, Teresa Pallarès, per tal de buscar més solucions. Segons el comunicat, "anirem allà on convingui per fer que la nostra població sigui un lloc turístic de qualitat, amb bona imatge i segur. Prenent nota del que vostè diu -referint-se a l'alcalde- aquest és un problema que ens afecta a tots".

Les declaracions de l'alcalde

L'alcalde va fer unes declaracions, el passat 1 d'agost, en les que deia que la venda il·legal havia tingut un ressó mediàtic desmesurat
. Benaiges considerava que "darrerament s'ha volgut que aquesta problemàtica sigui més preocupant que d'altres temes i de vegades es fan més greus o menys en funció de la seva repercussió mediàtica". En aquest sentit, l'alcalde va afirmar que actualment creu que la venda il·legal, tot i ser un problema important, "no és el més greu que pateix el municipi".

Benaiges deia que algunes problemàtiques s'haurien de tractar d'una forma més acurada i que en segons quins casos resoldre-les a nivell intern, evitant així repercussions mediàtiques innecessàries, perquè, segons Benaiges "es generen polèmiques i sensacions que no són reals i que perjudiquen el municipi".

En referència a aquesta actitud, Benaiges va afirmar: "els comerciants de Salou i la Pineda, en canvi, segons quins tipus de coses no les fan, i considero que ho fan millor que alguns dels comerciants de Cambrils", referint-se  a l'acció que va engegar la setmana anterior la Unió de Botiguers de penjar cartells informatius als seus comerços contra la venda il·legal.

Comenta aquest article