Informació general

Una moció de rebuig a la Conselleria d’Ensenyament del País Valencià divideix l’equip de govern

Per Josep Maria Ferrando

Socialistes i populars van votar conjuntament contra la moció de rebuig de la Conselleria d’Ensenyament del País Valencià, presentada per CiU
Una moció purament de tràmit presentada per la Comissió de Cultura de l’Ajuntament va acabar, a causa de la negativa del Partit Popular, amb enfrontament entre els diferents partits que formen l’equip de govern. Cal dir que al ple no hi eren presents els regidors Francesc Garriga i Jordi Besora, per motius personals. La moció demanava en concret el rebuig a la mesura de la Conselleria d’Ensenyament del País Valencià en què es posava de manifest la voluntat de retallar el contingut de l’assignatura oficialment titulada “Valencià, llengua i literatura”, marginant autors catalans. En la seva explicació de vot, Antoni Callau, portaveu del PP, va dir que “votarem en contra d’aquesta, perquè considerem que no rebutjarem un document emès per la Conselleria d’Ensenyament de la comunitat Valenciana, perquè totes les comunitats han estat escollits pel poble, i nosaltres no som qui per rebutjar o per acceptar coses que determina una comunitat veïna”. Robert Benaiges va dir també “moltes vegades se’ns reclama que les mocions tinguin relació amb el nostre municipi. En aquest cas no és així, i per tant qui hagi presentat aquesta moció incompleix aquest fet que reclama, cosa que ens estranya molt”. Robert Benaiges va preguntar també qui presentava aquesta moció, ja que l’oposició no ho sabia, i va dir que el seu grup votaria en contra a causa de l’estranya manera com s’havia presentat al ple la moció. A partir d’aquí va contestar el regidor Lluís Colom explicant que la moció havia estat presentada a la Comissió de Cultura. Quan es va passar a la votació, la moció va ser rebutjada amb els vots en contra del PP i del PSC. Salvador Matas es va abstenir, mentre Jordi Savall i Convergència i Unió van votar a favor. Finalment Lluís Colom va explicar que la moció ja s’havia aprovat a la Comissió de Cultura amb el vot de tots els partits, per tant entenia que en el ple havien canviat els criteris i ho respectava.

Sistema d’olor per fer fora els moixons de la plaça d’Aragó

Sobre què pensava fer l’Ajuntament per foragitar els moixons que cada hivern es posen als pins de la plaça d’Aragó, Antoni Callau va explicar que s’havien provat diversos sistemes, però que fins ara no havien solucionat el problema. Va explicar que enguany es provaria una nova manera que empra un material que produeix una olor que pot fer fora els moixons. Antoni Callau va dir que és un problema greu, ja que la diferència de temperatura que hi ha dintre del poble fa que aquestes aus busquin recer a la nit a l’arbrat urbà. Això comporta que cada dia al matí s’hagi de netejar la plaça.

Antoni Callau, portaveu del PP:
“Votarem en contra d’aquesta moció perquè nosaltres no som qui per rebutjar o per acceptar coses que determina una comunitat veïna”
  
Robert Benaiges, regidor del PSC:
“Moltes vegades se’ns reclama que les mocions tinguin relació amb el nostre municipi. En aquest cas no és així, i per tant qui hagi presentat aquesta moció incompleix aquest fet que reclama”

§ Breus del ple§

· El ple va aprovar per unanimitat una moció de rebuig a l’empresa Warner Bros. per la seva negativa de doblar al català la pel·lícula “Harry Potter i la Pedra Filosofal”, que per falta de temps ha estat projectada en diverses sales comercials amb subtítols en català. Jordi Savall va votar també a favor, però va qualificar la moció de caduca, ja que va explicar que l’empresa Warner Bros. s’havia compromès a doblar les següents pel·lícules d’aquest mag adolescent.

· La megafonia instal·lada a la via pública per les festes de Nadal va sorgir en el capítol de control de l’acció de govern. Segons va dir Robert Benaiges, per la comissió informativa havien passat tres ofertes i que pel que ell havia vist la megafonia instal·lada no corresponia a l’empresa més econòmica. Joan Serra va dir-li que li faria arribar el per què d’aquesta contractació al més aviat possible.

· S’havia cregut convenient no posar-ho. Aquestes van ser les paraules de Joan Serra a la pregunta de Robert Benaiges del per què no s’havia instal·lat un arbre de Nadal i un pessebre a l’entrada de l’Ajuntament, com s’havia fet els darrers anys.

Comenta aquest article